Verslagen #WelpenJotaHerftskamp15

Herfstkamp 17 oktober 2015

Lelievletten geroeid dat was een wetstijd. Het was heel leuk, ook al heb ik niet geroeid.

Groetjes Magrijn en Sahi

We hebben gevaart met de IJzeren Kraak en de vletten gezeilt maar dat ging niet goed want er stond bijna geen wind dus we hebben een roei wetstijd gedaan met Nag en Nag won.
Daan

We gingen ook het eiland verkennen. En we gingen ook nog spelen. We gingen ook nog van klei een anker gemaakt. En als avond eten aten we pasta.
Noami en Hielke

Herfstkamp 18 oktober 2015

Zaterdag, het nachtspel was smokkelen en de leiding had apparaatjes gemaakt en we moesten doosjes zoeken met die apparaatjes als je dichterbij kwam ging er een lampje knipperen en kwam er een piepje. Daarnaast hebben we en spel gedaan waarbij je met smokkelen, de leiding scheen met een zaklamp als je op je schenen was je af.

We hebe ochtend gymnastiek gedaan en was heel saai.
Julia, Lance, Beni en Juni met een hartje op de I

Vandaag hebben we gezeild alleen er was geen wind, dus gingen we roeien en wrikken, toen zijn we op de Kraak gestapt en zijn we de sluis gevaren. Toen we in de sluis waren gingen we lunchen. We hadden brood en beleg en soep, kippen en tomatensoep. Van middag om 16:00 komen we aan bij het clubhuis en is kamp voorbij.
Lance, Julia, Juni en Beni.

Na de lunch hebben de Welpen meerdere bootjes gevouwen van papier. Wel raar dat er vliegtuigjes door het ruim vlogen terwijl we bootjes aan het vouwen waren. Na het vouwkwartiertje zijn de laatste spullen in de tassen gepropt. Toen de IJK veilig aan eigen steiger was afgemeerd is het ruim vakkundig door een levende lopende band leeg geruimd. Daarna was er nog tijd om alvast het dek te schrobben en het ruim te dweilen.
Bij de sluiting had Chikai versiering voor je Scoutfit.
Lungri

IMG_1911

 

Meiden week-end 2014

Op zondag 2 maart was ik, als tante van Josien uitgenodigd voor het meiden-weekend. Samen met moeders, oma’s en nog een tante waren we uitgenodigd voor de lunch. De kinderen hadden erg hun best gedaan. Er waren allerlei lekkernijen van gevulde eieren, tosti’s tot fruitsalade. De tafels stonden al gedekt toen ik samen met mijn zus, de moeder van Josien (en natuurlijk van Suzanne en tweelingzus Daphne) bij het clubgebouw arriveerde.
Voor we aan tafel gingen hebben Josien en Daphne laten zien waar de Kraak ligt en ik mocht ook even (stiekem?) bij de boten in de winterstalling kijken.Na de lunch hebben we met zijn allen opgeruimd, de afwas gedaan en het welpen lokaal weer gepoetst en geboend. Toen alles weer kraakhelder was, had de leiding ter afsluiting nog een ballonnenspel in petto. We moesten een opdracht verzinnen en in de ballon stoppen. Iedereen deed enthousiast mee aan de ballonnen kapot trappen en de opdrachten uitvoeren. Gelukkig had ik een gemakkelijke opdracht; “iemand kietelen”. Dieke bood zich spontaan aan. Toen alle ballonnen kapot waren, werd het meiden-weekend afgesloten.

Lees verder

Welpen #zoka2013 Koning van Katoren

Verslag zomerkamp #2013

DAG 1

Eindelijk zomerkamp veilig aangekomen in Bennekom. Iedereen in een vrolijke bui (al missen we onze ouders wel). We hebben heerlijk gegeten (AVG) (Aardappels vlees & Groeten). Welpen op mijn kamp (in mijn groep) – Dieke; Mauro en ik Timo.

Doei, Timo gids nest bruin.

Zoals jullie boven kunnen lezen zijn we goed aangekomen in Bennekom. Het is een mooi clubhuis met een leuk bos rondom. Na de lunch uit het vuistje en het afscheid van de laatste ouders hebben we een paar spelletjes gedaan zoals boompje verwisselen. We hebben het clubhuis bekeken en onze bedden neergelegd. Dat is altijd leuk omdat we dan precies kunnen zien wie vrienden zijn. Na de bedden opmaken zijn we een rondje door het bos gelopen en weten we waar we wel en niet kunnen komen. Zo is ons duidelijk dat aan de rand van Katoren het koninkrijk Eltoren ligt waar we zonder visum niet binnen kunnen. We zijn alvast begonnen met hutten bouwen zodat we een mooi onderkomen hebben in het bos. Dat bouwen valt nog niet mee, daarom was de touwbrug (gemaakt door Lungri en Sherekhan) erg in trek bij een groot deel van de groep.
Voor het eten begon het hard te regenen en zijn we naar binnen gegaan. We hebben het eerste deel van het verhaal van ‘Koning van Katoren’ gehoord. Het eten was netjes om zes uur klaar en LEKKER! (ouders, Welpen lusten gewoon broccoli met een sausje). Na het eten het gebruikelijke corvee gedaan en klaar maken voor het avondspel. De welpen moesten in een afgezet stuk donker bos verschillende vogels zien te vinden door goed te luisteren naar het geluid dat ze maakten. Sommige waren makkelijker te vinden dan anderen maar het was wel te doen. Het groepje van Storm heeft gewonnen.

Lees verder

Zomerkamp 2012 Ugchelen

Dit jaar zijn we op kamp naar Ugchelen, volgens ons heeft iedereen er zin in. Wanneer we tijd hebben zullen we hier een kort verslag van de afgelopen dag neer zetten.

Groeten, Het welpen leidingteam (Akela, Chikai, OE, Chil, Koning Lowie, Wontolla en Sherekhan.

kampkrant 1

Lees verder