Meiden week-end 2014

Op zondag 2 maart was ik, als tante van Josien uitgenodigd voor het meiden-weekend. Samen met moeders, oma’s en nog een tante waren we uitgenodigd voor de lunch. De kinderen hadden erg hun best gedaan. Er waren allerlei lekkernijen van gevulde eieren, tosti’s tot fruitsalade. De tafels stonden al gedekt toen ik samen met mijn zus, de moeder van Josien (en natuurlijk van Suzanne en tweelingzus Daphne) bij het clubgebouw arriveerde.
Voor we aan tafel gingen hebben Josien en Daphne laten zien waar de Kraak ligt en ik mocht ook even (stiekem?) bij de boten in de winterstalling kijken.Na de lunch hebben we met zijn allen opgeruimd, de afwas gedaan en het welpen lokaal weer gepoetst en geboend. Toen alles weer kraakhelder was, had de leiding ter afsluiting nog een ballonnenspel in petto. We moesten een opdracht verzinnen en in de ballon stoppen. Iedereen deed enthousiast mee aan de ballonnen kapot trappen en de opdrachten uitvoeren. Gelukkig had ik een gemakkelijke opdracht; “iemand kietelen”. Dieke bood zich spontaan aan. Toen alle ballonnen kapot waren, werd het meiden-weekend afgesloten.

Ik kijk terug op een leuke zondagmiddag. Leiding, kinderen, moeders, oma’s en tantes bedankt voor de goede verzorging en gezelligheid op 2 maart.

Ria, tante van Josien (en natuurlijk Suzanne en Daphne)

Na eerst onze eigen opkomst te hebben gehad kon om half 2 het meidenweekend toch echt beginnen.

Tijdens de lunch werd er verteld over een spel dat we gedurende het hele kamp gingen spelen. Dit spel heette Gotcha. Hierbij kreeg iedereen een kaartje met de naam van iemand anders van het kamp erop. Het was tijdens het kamp de bedoeling dat je het voor elkaar kreeg met deze persoon alleen te zijn. Dan kon je zijn kaartje afpakken door Gotcha te zeggen. Dit telde alleen als niemand anders het hoorde. Het doel van het spel was zoveel mogelijk kaartjes verzamelen. Door dit spel werd je best wel paranoia wanneer iemand je mee vroeg. Je kon echt niemand vertrouwen.
Toen we klaarwaren met de lunch en de corvee’s gingen we cupcakes versieren. Dit deden we met marsepein, fondant en strooisels. De marsepein hadden we gekregen van de moeder van yrsa, waarvoor we haar heel dankbaar zijn. De cupcakes werden allemaal erg mooi. Iedereen maakte één cupcake voor zichzelf en één voor de wedstrijd.Iedereen mocht uiteindelijk een pokerfiche geven aan de cupcake, die zij het mooiste vond(natuurlijk niet je eigen). Uiteindelijk heeft femke gewonnen.
Natuurlijk hebben we de cupcakes nog lekker opgegeten, maar daarna moesten we helaas ook nog opruimen. Dat was voor mij DE kans om iemands Gotcha-kaartje af te pakken. Ik stond namelijk met een overvol dienblad in mijn handen en er moesten ook nog 5 bakjes naar de keuken. Dus ik vroeg poeslief : “wil jij even met die bakjes meelopen naar de keuken, anders gaat het echt vallen.” En ja hoor ze liep mee en toen kon ik haar kaartje afpakken. Helaas heeft dit geluk voor mij niet heel erg lang geduurd, omdat ik nog geen 2 uur daarna ook af was.
Na het opruimen zijn we naar buiten gegaan voor een spelletje balletje trap en Belgisch verstoppertje. Voor dit laatste gingen we naar een andere plek, omdat Judith zei dat ze zich daar beter kon verstoppen. Vervolgens hebben wij allemaal minstens 20 minuten naar Judith lopen zoeken. Niemand had haar gevonden. Uiteindelijk is ze zelf tevoorschijn gekomen.
Hierna zijn we begonnen met eten klaarmaken en hebben we ondertussen het eerste deel van de film Brave gekeken. Het eten smaakte uiteindelijk super lekker. Het bestond uit Spaghetti Bolognese en risotto. Ook hierna moesten we helaas corvees doen.
Cocktails maken was de activiteit, die hierna op het programma stond. Er waren verschillende recepten en in de glazen was een leuk kleurverschil te zien. Ondertussen slingerde we ook nog heen en weer aan de touwen in het welpenhok. Dat is niet heel meisjesachtig, maar wel super leuk!
Na de cocktails heeft iedereen een beetje gedaan waar zij zin in had en kwam het idee van een dropping naar boven. Dit was natuurlijk alleen voor de verkenners, maar nog steeds super leuk. De welpjes gingen dus naar bed, maar de verkenners werden geblinddoekt naar een onbekende locatie gereden. Dit bleek voor ons groepje de Wittenstein in Sterrenburg te zijn. Gelukkig woonde 2 meisjes uit ons groepje in sterrenburg en vonden we snel de weg terug naar het clubhuis.
De volgende dag hadden bijna alle verkenners spierpijn van het lopen en waren de welpen super fit. Op deze dag hebben we de lunch met de mama’s, oma’s of tantes voorbereid. We hebben eiersalade, tosti’s, gevulde eieren, kaneelvingers en nog veel meer gemaakt.
Iedereen heeft dan ook genoten van de lunch. Helaas bracht deze lunch ook weer de nodige afwas met zich mee, maar dit ging lekker snel omdat de mama’s, oma’s of tantes hielpen.
Daarna hebben we nog een spel met ballonnen gedaan. Iedereen verzon een opdracht en stopte deze in een ballon. Vervolgens blies je de ballon dan op. Alle ballonnen werden verzameld in het midden van de kring. Iedere keer mocht iemand een ballon kapot trappen en de opdracht uitvoeren. Wanneer de opdracht goed was uitgevoerd kreeg diegene een paaseitje.

Hierna hebben we nog gesloten en toen was het meidenweekend helaas alweer afgelopen.

Geschreven door een verkenner