Zomerkamp 2012 Ugchelen

Dit jaar zijn we op kamp naar Ugchelen, volgens ons heeft iedereen er zin in. Wanneer we tijd hebben zullen we hier een kort verslag van de afgelopen dag neer zetten.

Groeten, Het welpen leidingteam (Akela, Chikai, OE, Chil, Koning Lowie, Wontolla en Sherekhan.

kampkrant 1

Zaterdag:

Timo Rouw: Vandaag hebben de welpen heel veel spelletjes gedaan. De leukste vond ik eikelstad. Je begint met 10 eikels een gemaakt huis en een beroep en andere zaken kun je eikels verdienen, Wie op het einde de meeste eikels heeft heeft gewonnen.

Na een gedegen voorbereiding was de leiding om 10 uur aanwezig om de alles in te pakken. Met veel passen en meten lukte het om alles in de aanhanger en de doctavia te krijgen. Tijdens het kopje koffie kwamen de eerste welpen aan. Snel openen en iedereen verdelen over de auto’s en we konden op weg. Wontolla en Cikai waren al vooruit gereden om de sleutel te halen. Toen alle welpen en hun spullen waren gearriveerd en alles netjes in de slaapzaal lag was het tijd voor de lunch. Een lopend buffetje, nee dan komt je eten niet naar je toe, maar mag je je brood smeren om vervolgens terug naar je plek te lopen.

Vervolgens was het tijd om de omgeving te gaan verkennen, aan de hand van coördinaten moet er met een GPS de juiste locatie gevonden worden. Bij terugkomst was er tijd om wat voor je zelf te doen. Voor het eten hebben de welpen geblinddoekt een parkoers afgelegd aan de hand van een kompas.

Het avond eten was een AVGtje (Aardappels,doperwten/wortelen, vissticks met een kaassausje) met als toetje een vlaflip. Na de corvees was het warme kleren en schoenen aan en neem je zaklamp mee, want we gaan dodende straal spelen :). Tijdens onze wandeling terug naar het clubhuis zagen we wat in de bosjes liggen, morgen als het licht is gaan we het beter bekijken.

Na het poetsen van de tanden is iedereen tijdens het verhaaltje van Chil in slaap gevallen.

Sherekhan.

Kampkrant 2

Zondag:

Pershant: Op zomerkamp vind ik het best wel leuk. We hebben een nachtspel gedaan, smokkelen & dodende straal. Pershant was bijna bij het doel maar wordt elke keer gevonden. Ochtend leuk gymnastieken, corvee gedaan, dingen doen voor begeleiding. Zitten midden in eikeltjesstad, is leuk. Zomerkamp is nog niet zo slecht!!

Jop: Gisteren lekker gegeten, aardappelen & vissticks. Tijdmachine gevonden, dacht dat het een grote fruppel was. Mooi bos.

Storm: Tussen de middag gingen we alle welpen die voor het eerst mee waren dopen en leiding ook. Daarna gingen we allemaal douchen. Toen hadden we platte rust.

Na een gezonde nachtrust (de leiding was zelfs eerder wakker dan de welpen 🙂 ) even de slaap uit de ogen werken door de spieren los te Gymmen. Tijdens het ontbijt las akela de brief voor die gevonden was tijdens de Gym, en wat bleek we hadden een tijdmachine gevonden van  dochter ir bla bla. Met heel veel worden maakte deze duidelijk dat de tijdmachine stuk was omdat er onderdelen ontbraken. Hij verzocht ons om deze onderdelen te vinden. Om ze herkennen waren tekeningen toegevoegd. Nu we in de ban va de tijdmachine zijn bevonden we ons in eens in de vrije jaren Zestig. Peace man. Na de corvees zijn we spelletjes gaan spelen. Om niet op te vallen tussen al die hippies, hebben we onze eigen bandana’s versierd en om gedaan. Om in stijl te blijven hebben we buiten op het gras een heerlijke picknick gehad. Tijd om te chillen wat wat moest je anders doen om niet op te vallen :). Na het chil momentje was het tijd om iedereen die voor het eerst mee was op kamp gepast wel(p)kom te heten. Na het geblinddoekt met een ballon uit voeren van allerlei test, zoals het volgen van een touw, vinden van voorwerpen in het water, kruipen onder een waterval door, het voeren van je mede welp, langs de mango gooiende apen en sissende slangen kwamen ze bij het einde waar iedereen na het eten van echt welpen voer officieel welp was. Het leukste was natuurlijk de nieuwe leiding (Chil en Lowie (Akela was als eerste gegaan)). Deze twee werden door alle welpen geholpen op hun toch door de Jungle. Na het douchen, wat rook iedereen weer fris, hadden Wontolla en Sherekhan een heerlijke maaltijd klaar staan (oke iets later dan gepland, we kunnen wel komen maar niet plannen :P) rijst met een prutje en pindasaus. Het avond spel bestond uit het ruilen van allerlei dingen waarbij de zakenmensen roet in het eten probeerde te gooien. Op de terugweg vonden we nog een onderdeel van de tijdmachine (een REGULATOR van de omgevingsinlaat volgens de tekening). Na een glaasje drinken was het tijd om de tanden te poetsen en in slaap te vallen op de klanken van Chikai welke voorlas.

Sherekhan.

Kampkrant 3

Maandag:

Irza: Gister avond hebben we het hippie ruilspel gedaan. En Oe heeft ons gewekt.

Dunja: In de ochtend werden we door Chikai + Chil + oe e de radio gewekt. Daarna gingen we ons aankleden en 5 rondjes rennen(buiten), toen gingen we eten. Deze heer was het thema: De oertijd met holbewoners. Was wel cool. En veel spelletjes gedaan! En hutten gebouwd en brandhout gezocht.

Dieke: Dieren geluiden: Akela had een moeilijk geluid maar dat was Sherekhan. We mochten met onze handen eten. We hebben een speurtocht gedaan. En Chikai heeft getrakteerd.

Vanmorgen bleken tijdens de ochtendgym dat we ons in de Oertijd bevonden, benieuwd naar wat de dag ons zou brengen verschenen we aan de ontbijttafel, wat een geluk de holbewoners hadden borden, bestek, brood met beleg en zelfs havermout, met Wontolla kruiden en suiker zijn is dat best lekker, Quinten lustte wel twee volle borden. Na de gebruikelijke corvees was het tijd om naar buiten te gaan, het bos in waar daar waren vreemde geluiden gehoord, aan de welpen de taak om het juiste jungle dier bij het juiste geluid te zoeken. Na dat de geluiden juist waren benoemd was het tijd om een andere vaardigheid van welpen in de praktijk te brengen: spoorzoeken. Dit keer was er geen spoor om te volgen maar moesten de welpen het zelf uitzetten, inclusief het verstoppen van de vlag. Na het uitzetten mocht de ene groep het spoor van de andere volgen. De lunch vond buiten plaats in het gras, want in de oertijd zijn er geen banken;). Na de verdiende platte rust, volgende er een potje trefbal waarbij als je de pion van de bank gooide alle spelers weer terug in het veld mochten. Om als oermens te kunnen schuilen als je hol niet in de buurt is zijn er hutten gebouwd en is er brandhout verzameld voor het kampvuur. De maaltijd bestond uit vlees, vlees en meer vleesssssssssssssssss. Of te wel BBQ. Daar oermensen eigenlijk geen bestek hadden hoefde dit ook nu niet gebruikt te worden. Na de corvees was het de bedoeling om met het verzamelde hout een vuurtje te maken. Helaas gooide de vloeibare zonneschijn wat water over het eten. Dan maar een spelletje Weerwolven van Wakkerdam onder de leiding van Wontolla. Op dit moment horen mijn goede tijgeroren dat de welpen vertrekken naar hun nachtverblijf, tanden poetsen (ja ze hadden tandenborstels in de oertijd :P), pyjama aan en slapen gaan.

Sherekhan.

Kampkrant 4

Dinsdag

Jip: Vandaag gingen we naar de stad het kruitvat heeft heel veel welpen binnen zien komen. Nog 4 delen voor de tijdmachine we zijn nu in de middeleeuwen 1533. En Liora is vandaag bij ons met Marala.

Lianne: We zijn naar de stad geweest. Ik vond het leuk! En ik heb gisteravond weerwolf gespeeld. Ik vond het leuk! Het thema was Ridders en Jonkvrouwen en Draken. We hebben een drie gangen menu gegeten. Het was heel lekker! Terwijl ik aan het schrijven ben moeten Ilse, Marala, Liora en ik heel hard lachen. (zie volgende bladzijde) Noot van de redactie: Deze was leeg.

Ilse: We zijn vandaag naar de stad geweest! Ik heb een ketting gekocht! In de ochtend na het ontbijt hebben we ringsteken gespeeld! en andere spelen. We hebben bourgondisch gegeten. We gaan zo een avond spel doen, ik hoop dat het leuk is.

Nice, we bevonden ons in de middeleeuwen, met mooie jonkvrouwen en edele ridders, bij de ochtendgym hebben we middeleeuws gedanst, drie passen naar rechts, die naar links, naar achteren, naar voren en draaien maar. Bij het ontbijt hadden we als verrassing een eitje. De rest van de morgen hebben we gestreden als ridders en allerlei behendigheidstesten gedaan. Helm slaan, Lansbal, Ringsteken, Draakstaarttikkertje en cirkelgooien. De lunch was door het mooie weer gewoon buiten op het gras. Na de lunch was er eens geen platte rust, maar gingen we naar de stad, dus Uniform aan, zakgeld mee en achter op de paarden kar bij Wontolla of Sherekhan, met gepaste draf reden we vlug naar het centrum van de grote stad Apeldoorn. Eenmaal binnen de stadspoorten had iedereen de kans om zijn of haar inkopen te doen. Naast vele lekkernijen werden er ook sieraden en cadeaus voor thuis gekocht. In de stad kregen de welpen bezoek van Marala en Liora (kookstaf van vorig jaar).  Te paard en te wagen gingen we weer naar de blokhut. Na de platte rust was er een heerlijk Diner: vooraf drie soorten soep (kippen, groeten en tomaten) het hoofdgerecht bestond uit aardappel gekookt in de schil, een groeten mix van bloemkool, broccoli en wortelen de kaassaus en rundervink maakten het compleet. Het toetje bestond uit een cocktail van vruchten met een toefje slagroom. Na de gebruikelijke en noodzakelijke dingen (afruimen, vegen, afwassen, sanitair en logboek). Zijn we naar buiten gegaan om een spelletje “draken en de wapenwinkel”  te spelen. Benieuwd of we nog een onderdeel van de tijdmachine gaan vinden. We zijn tenslotte al bijna op de helft en willen toch wel naar huis aan het einde van de week. Alhoewel dan een week terug in de tijd klinkt ook niet onaardig 😉

Sherekhan.

Kampkrant 5

Woensdag

Niels: Gisteravond gingen we draken en de wapenwinkel spelen in het donker en dat was vaag want iedereen ging gillend op elkaar af. En de volgende ochtend kregen we rare ochtendgym, we waren aan het eten en nu schrijf ik dit.

Tycho: We hebben vandaag spelletjes gedaan zoals lasergamen en toen moesten we vage petjes opzetten en als we af waren gingen hij piepen. Doe de hippie sjake aha. (Voor Marala en Chil!!)

Quinten: Mama en Papa vanochtend heb ik wentelteefjes gegeten en we hebben een tijdmachine en gisteravond een heel leuk spel gedaan vanochtend werd ik wakker gemaakt door Chil en Chikai. Sherekhan deed heel gek terwijl ik aan het schrijven was. Groeten.

Timo: Wist je dat het de 2 na laatste dag is, Timo vandaag de brief heeft gevonden. Vandaag hebben de welpen een dromenvanger gemaakt. Van een ring die door touw gewikkeld werden volgestopt werd met dingen uit het bos. En klaar, ze hebben ook een kaart geschreven aan hun ouders. Ze hebben ook een lasergame spel gespeeld. Timo heeft 2 bolletjes weten over te brengen en aan Chil maar wel verloren. Toen deden ze een pruimen spel en Wraps gegeten, best lekker en het toetje was vla.

Pang, bang hia, whow we zijn in het wilde westen beland, dat wordt de hele dag oppassen voor bandieten en eten in de Saloon. De gym bestond uit het ouderwets rennen door het bos. Na een uitgebreid ontbijt inclusief gebakken brood in melk met wederom Wontolla kruiden.  Na deze voedzame maaltijd was het tijd om een oude vete tussen twee dorpen (Midwesten en Dusttown) er kwam uit deze strijd geen winnaar dus het zal nog even duur. Om toch rustig te kunnen slapen zijn er dromenvangers gemaakt, en humeur wijzers. Na de Lunch, heerlijk buiten in het gras en de platte rust (wat waren ze rustig), hebben de Indianen gewonnen van cowboys en Sherifs. Tijd om het thuisfront te laten weten hoe het ging, lekker op de oude manier, gewoon met een kaartje(zal de kookstaf ze op tijd posten). Tijd om tussen de sprengen achter de blokhut een partijtje te Lasergamen. Petje op en afstandsbediening in de hand en rennen met de hap. Voor het eten nog even een spelletje pit spugen 🙂 wie kan het verste zijn pit weg spugen. Het eten was wraps die iedereen zelf mocht beleggen, als toetje hadden we “El cheopa” toetje in bruin en geel. Een aantal welpen wilde graag kampvuur maken, deze slaagde hierin met een vlammetje. Tijdens het verhaal van Akela werden we gestoord door een los barstende regenbui, welke ons noodzaakte naar binnen te gaan. Akela heeft terwijl de welpen heerlijk in hun slaapzak lagen het verhaal afgemaakt. Benieuw naar wanneer we ons morgen bevinden viel iedereen in slaap

Sherekhan.

Kampkrant 6

Donderdag:

Nick: Gisteravond hadden we kampvuur en vandaag gaan we nar het zwembad. Ik heb er zin in.

Storm: We zijn vanmiddag naar het zwembad geweest, in Apeldoorn en toen we terug gingen hebben we geweerwolft en toen hebben we lekker gegeten en gecorveed.

Jop: vandaag waren we in de tijd van de Grieken en Romeinen. ’s Ochtends heft iedereen meegedaan aan de Olympische spelen en hebben o.a. Diek en Timo een meddaile gewonnen. Toen waren we ’s middags naar het Romeinse badhuis geweest. (Zwembad) Toen hebben we ’s avonds spaghetti gegeten.

Pershant: Vandaag waren we in de romeinse tijd. Aprodite en Caesar (Chikai en Sherekhan) waren er ook bij. We hebben aan de Olympische spelen gedaan.

Ave, mijn volk, we bevinden ons midden tussen de Romeinen, dat wordt oppassen dat we niet als leeuwen voor in de Arena belanden. Gelukkig hebben we Afrodiet en Caesar om ons te begeleiden. Het ochtend programma was een verbroederend iets, de Olympische spelen. Zo hebben we een paarden race gespeeld, vervolgens stond er turnen en atletiek op het programma, na de pauze hebben we twister, discuswerpen/kogelstoten en behendig het water overgestoken. Tijdens de lunch zijn we per strijdkar naar het badhuis gegaan, na alle inspanning waren we wel toe aan een verfrissing. De nodige bubbels, stroomversnelling, ritjes op de glijbaan baantjes en evenwichtskunsten op de planken gingen voorbij. Bij terug komst was het relaxt liggend wachten op het diner (pasta en rode smurrie). ’s Avonds hebben we Levend risk gespeeld met verschillende opdrachten die uitgevoerd moesten. Zoals balletje blazen, 21tigen, hoger/lager, steen/papier/schaar en torentje bouwen. De avond werd afgesloten met een kopje thee en Weerwolven van Wakkerdam.

Sherekhan.

Kampkrant 7

Vrijdag

De toekomst, wat, de toekomst, ja vandaag bevonden we ons in de toekomst. Daar dansen ze de Hokie pokie, dus allemaal goed meedoen. De ochtend bestond uit het doen van allerlei proefjes en testen. Zoals het kijken hoe gevoelig je bent en of je huid overal even gevoelig is. Drie vloeistoffen mengen en kijken wat er gebeurd. Kan jij met je ogen dicht proeven wat er in zit. Het maken van een stripje. Maar het allerleukste was natuurlijk het waterraket schieten. Verschillende flessen werden geprobeerd maar de ijsthee was toch de beste. Na afloop heeft iedereen nog een keer met deze schoten. Na een heerlijke lunch buiten in de schaduw en de zo gewenste platte rust zijn we een Lib Dub gaan maken. Het door de welpen gekozen liedje was “I am Elmo” (als het resultaat af is zullen we het online zetten). Hierna was er tijd om stukjes voor de bonte avond voor te bereiden. Voor het avond eten rook het heerlijk naar pannenkoeken in de blokhut. Dus de tafels werden gedekt door vershoudfolie, maar wat was dat Wontolla kwam binnen met friet, ook lekker maar geen pannenkoeken :(. Gelukkig toen het toetje op tafel kwam werd alles duidelijk, Pannenkoeken met ijs en slagroom. Na de corvees werd in de kampvuurkuil het podium ingericht en het vuur opgestookt voor al het moois wat we gingen zien. We begonnen met het “He appel”, hierna volgde een stukje theater, een dansje op een liedje, nog een stukje en een dansje. Het intermezzo werd door Chikai verzorgt door met de Poi’s te zwaaien. Als laatste zong de leiding en lied.  De avond werd afgesloten met een gezamenlijke dans “like a tiger in the morning sun” En het a capella zingen van “doe de Hipy shake” Terug lopend naar het clubhuis vonden we nog en brief, maar hadden we het laatste onderdeel wel? Deze werd na goed zoeken in de kampvuurkuil gevonden. De tijdmachine controleerde zich zelf en zag dat ze compleet was en begon met opladen. Akela las voor de laatste keer ’s avonds voor. Zouden we morgen weer in het heden zijn zodat we opgehaald kunnen worden?

Sherekhan.

Kampkrant 8

Zaterdag

De leiding was in alle vroegte opgestaan om alles in te pakken en vast een deel schoon te maken. Nadat ze hun kopje thee/koffie hadden gedronken was het tijd om de welpen wakker te maken en te helpen met inpakken van hun spullen. Toen alles netjes buiten op een zeiltje lag was het tijd voor ontbijt. Daar de kookstaf niets mee terug wilde nemen wat open was mocht je alles op je brood doen wat je wilde. vervolgens zijn we met zijn allen het veld overgelopen in “stap en kijk” om de achtergebleven rommel en spullen mee te nemen. Om de laatste tijd tot het arriveren van de ouders te overbruggen heeft Akela het laatste deel van het boek voor gelezen. Ha het inpakken van de spullen, gelukkig paste het net, was het plassen, wat drinken en met de laatste kampkrant in de hand inschepen richting het clubhuis. Daar aangekomen maakte vele handen ligt werk en waren alle spullen zo uitgelaten. BEDANKT! Bij de sluiting kreeg iedereen nog een insigne en een naambandje om vervolgens moe en vol met verhalen huiswaarts te keren.

Welpen en leiding allemaal hartelijk bedankt voor een geweldig kamp en tot een eventuele volgende keer.

Sherekhan.

Kampkrant 9