Laat jij je uitdagen?

Als groepsbestuur van scouting Willem de Zwijgergroep zijn wij op zoek naar mensen, die onze zeeverkennersleiding willen versterken.

Zeeverkenners?
Dat zijn die leuke vrouwelijke en mannelijke pubers, die op hun 11de timide binnenkomen en na ongeveer 5 jaar een stuk langer, een hoop wijzer en een stuk verbaler weer vertrekken naar de volgende leeftijdsgroep. Als zeeverkenners komen ze voor het eerst in contact met het echte waterwerk, zeilen maar ook onderhoud aan de vletten en zelf leren ontwikkelen van programma’s. Spel en andere activiteiten komen natuurlijk ook aan bod.

Lees verder

Nieuwe site!

Na een aantal jaren was het weer tijd om de site weer eens flink op te schonen! We zijn overgegaan van Joomla naar WordPress. De site is nu ook voor mobiele apparaten beter te gebruiken en makkelijker te beheren. We hebben ons best gedaan om alles over te zetten van de vorige site, maar mocht je nog zaken missen of fouten ontdekken, mail dan naar webmasters@wdzdordt.nl

Nieuw

Nawaka 2014

Deze zomer is de hele groep te vinden op het Nawaka in Roermond.

Vrijdag 11 juli vertekken een aantal leiding met de kraak, vletten, schouwen, tenten potten en pannen die kant op om te helpen opbouwen.
Voor de verkenners en wilde vaart begint het 21 juli bij het vlot, om 12.45 verzamelen we daar om met een busreis de Maasplassen op te zoeken.
De welpen verzamelen zaterdag 26 juli tussen 8.15 en 8.30 uur aan de achterkant van het station (Marketteweg) om vervolgens met de trein naar het zuiden af te reizen.
Donderdag 31 juli zullen de meeste rond 13:00 bij het vlot vermoeid uit de bus stappen.
Een deel van de leiding zal de zondag erop aankomen met al het materiaal.
Gedurende het Nawaka zullen we jullie door middel van diverse kanalen op de hoogte proberen te houden. Maar de verhalen van de welp/ verkenner/, wver bij terugkomst, na een lange stilte, blijven natuurlijk het mooist 😉
Scouting logo

Meiden week-end 2014

Op zondag 2 maart was ik, als tante van Josien uitgenodigd voor het meiden-weekend. Samen met moeders, oma’s en nog een tante waren we uitgenodigd voor de lunch. De kinderen hadden erg hun best gedaan. Er waren allerlei lekkernijen van gevulde eieren, tosti’s tot fruitsalade. De tafels stonden al gedekt toen ik samen met mijn zus, de moeder van Josien (en natuurlijk van Suzanne en tweelingzus Daphne) bij het clubgebouw arriveerde.
Voor we aan tafel gingen hebben Josien en Daphne laten zien waar de Kraak ligt en ik mocht ook even (stiekem?) bij de boten in de winterstalling kijken.Na de lunch hebben we met zijn allen opgeruimd, de afwas gedaan en het welpen lokaal weer gepoetst en geboend. Toen alles weer kraakhelder was, had de leiding ter afsluiting nog een ballonnenspel in petto. We moesten een opdracht verzinnen en in de ballon stoppen. Iedereen deed enthousiast mee aan de ballonnen kapot trappen en de opdrachten uitvoeren. Gelukkig had ik een gemakkelijke opdracht; “iemand kietelen”. Dieke bood zich spontaan aan. Toen alle ballonnen kapot waren, werd het meiden-weekend afgesloten.

Lees verder

Logboek Leidingweekeinde 2014 Oosterhout

Na een regenachtige collecte voor Jantje Beton, begonnen we later dan gebruikelijk aan de eerste groepsraad van het jaar.Diverse punten met korte discussies passeerde in rap tempo.Want de leiding ging een weekeind weg.Na dat alle auto’s en de aanhanger ingeladen waren vertrokken we naar Oosterhout. Midden in de nacht kwamen we aan, het laatste deel van de route voerde ons over een zandpad met menig kuil gevuld met water/modder. Snel werd alles uit geladen, de bedden opgemaakt en begon een informeel samen zijn. Na dat we gezamenlijk besproken hadden omde volgende morgen om 10 uur te ontbijten en twee rondjes van de nieuwe stram adviseurs. In de vroege uurtjes ging iedereen slapen.

9 uur ging de wekker, sommige waren al wakker en hadden de douche geprobeerd, deze was ijskoud, een uur later en met de juiste sleutel kwamen we er achter dat de boilers niet aanstonden. Na een kopje koffie of thee konden we aan een reeds gedekte tafel aanschuiven. Na deze brunch was het tijd voor corvee, jullie zullen het niet geloven maar dat kan binnen een half uur.  Op dit moment wordt de open haard weer aangestoken, hebben we live piano muziek en wordt het middag programma voorbereid.

Lees verder