Nawaka 2014

Deze zomer is de hele groep te vinden op het Nawaka in Roermond.

Vrijdag 11 juli vertekken een aantal leiding met de kraak, vletten, schouwen, tenten potten en pannen die kant op om te helpen opbouwen.
Voor de verkenners en wilde vaart begint het 21 juli bij het vlot, om 12.45 verzamelen we daar om met een busreis de Maasplassen op te zoeken.
De welpen verzamelen zaterdag 26 juli tussen 8.15 en 8.30 uur aan de achterkant van het station (Marketteweg) om vervolgens met de trein naar het zuiden af te reizen.
Donderdag 31 juli zullen de meeste rond 13:00 bij het vlot vermoeid uit de bus stappen.
Een deel van de leiding zal de zondag erop aankomen met al het materiaal.
Gedurende het Nawaka zullen we jullie door middel van diverse kanalen op de hoogte proberen te houden. Maar de verhalen van de welp/ verkenner/, wver bij terugkomst, na een lange stilte, blijven natuurlijk het mooist 😉
Scouting logo

Verslag Zomerkampen 2013

Zowel de Welpen als de Zeeverkenners geven regelmatig updates en foto’s door vanaf het kamp. Het makkelijkst om dit te volgen is via Facebook en/of Twitter.

Daarnaast proberen de Welpen elke dag een verslag te maken op deze site. Dit verslag kan je hier vinden!

De eerste opkomst na de zomerkampen is op 7 september aanstaande!

 

De opkomsten zijn weer begonnen.

Afgelopen zaterdag was de eerste opkomst na de zomer weer. De verkenner kozen weer het ruime sop op het Wantij, bij gebrek aan wind zijn de vletten weer op orde gebracht. De welpen begonnen door gezellig brood te bakken boven een kampvuur. Na het overvliegen van een aantal lieden van verkenner naar de wilde vaart of van deze wilde vaart naar de stam, was er en Bbq voor de 16+.

Welpen bakken brood boven een houtvuur.

Eerste zomerkamp is begonnen!

Op zaterdag 7 juli is het zomerkamp van de ochtend verkenners officieel begonnen! Het gehele kamp zal in teken zijn van de Olymipische spelen.

De IJzeren Kraak is door de leiding in drie dagen tijd naar Lemmer in Friesland gevaren. En op 7 juli zijn alle zeeverkenners per auto naar Friesland gereden.

Op de twitter van de Willen de Zwijgergroep zullen regelmatig updates over het kamp verschijnen (twitter.com/wdzdordt). En de IJzeren Kraak is uiteraard ook via de AIS te volgen op marinetraffic.com.

De IJzeren Kraak bevindt zich op dit moment:

NIeuwe vlet 1708 (Piiptjilling)

Afgelopen vrijdag hebben we de vlet welke is gebouwd door het Merewade College uit Gorinchem en gesponsord door de Hiswa. Na de vletten race voor het Groothoofd officieel aan ons over gedragen.

De Piiptjilling en Stalen Willem voor de Grote Kerk tijdens de vlootschouw