Welpen

WelpenElke zaterdagochtend om 10.00 uur verzamelt een groep van 25 welpen (jongens en meisjes tussen de 7 en 11 jaar) samen met hun leiding, de jungledieren, om de jungle van Shanti & Mowgli te verkennen. Deze groepen wordt ook wel de welpenhorde genoemd.

Hoewel van oorsprong de wolven het leiderschap hebben in onze jungle, is het in onze jungle anders en heeft de kleine rat Chikai de nobele taak om de horde in toom te houden.

Chikai krijgt onder andere hulp van Flaps, de gier, die over de jungle vliegt en zo van alles op de hoogte is. En Nag, de slang, die over de bodem van de jungle kronkelt en alles scherp in de gaten houdt.

guha-grotten

De jungle is groot en bestaat uit vele gebieden, zo gaan we af en toe met Sahi het stekelvarken naar de Guha-grotten om grottekeningen te maken of wat te knutselen.

En gaan we naar de Nishaani-plaats waar we een vuurtje stoken of spannende speurtochten doen. Of gaan we naar Talaab poel om Kigo, de vis, eens op te zoeken en lekker met het water te spelen.

Soms krijgen we bezoek van de enge tijgers Sherekhan en Lungri. Maar eigenlijk zijn ze niet eng, want de andere jungle kunnen hen goed onder de duim houden.

khaali-jagah

Op de Khaali-Jagah-vlakte gaan we met Phaona, de wolf, lekkere renspelletjes doen.

Eens in de zoveel tijd verkiezen wij het ruime sop boven het vaste land en gaat de welpenhorde de woeste wateren verkennen.

De opkomsten zijn altijd leuk, maar de echte hoogtepunten zijn de kampen. Hier worden de meeste avonturen beleefd.

Drie keer per jaar gaat de welpenhorde op kamp. In het voorjaar slapen ze op het clubhuis en doen ze wat leuks in de omgeving.

In het najaar trekken we met de zeilboten de Biesbosch in. En overnachten we op ons grote schip “de IJzeren Kraak”.

Maar het leukste blijft toch het zomerkamp, waar we zeven dagen logeren in een clubhuis van een andere scoutinggroep en daar allerlei avonturen beleven.

Onder het kopje verslagen kunt u de verhalen lezen van voorgaande jaren.

Akela

Lijkt het je leuk om een keer met ons in de jungle mee te spelen? Of heb je nog wat vragen? Vul dan het contactformulier in.

In de Jungle is het op dit moment nog al druk, hierdoor kan het zijn dat je even moet wachten voor je mee kan draaien.

Welpen in spe, mogen vrijblijvend drie keer mee draaien om te kijken of ze het leuk vinden.

Yalahi (Laten wij gaan jagen)

De welpenleiding,

Chikai, Lungri, Nag, Flaps, Phaona

Kaart