Welpenkamp 2011

Verslag zomerkamp 2011, wanneer we er tijd voor hebben zullen we het verslag hieronder aanvullen.

Sherekhan.

Dag 1

Sjaak: Wij hebben de buurt verkend en toen gespeeld.

Job: Ik heb een nieuw spel geleerd. We zijn er heel goed in. Ook moeten we corvee doen niet echt leuk. Het eten was heerlijk.

Na een rommelige start zijn we toch vertrokken naar Rhenen. Hier aangekomen hebben we onze laatste maaltijd van thuis genuttigd(lupa). Met deze nieuwe energie zijn we op pad gegaan om de jungle te verkennen, samen met Rikki en Chikai een er een wandeling gemaakt. Tijdens lunch was ons opgevallen dat er overal posters hingen dat Shanti en Mowgli vermist waren. Na de korte platte rust die gebruikt werd om snoep te nuttigen vonden we een brief met het verzoek een spoor te volgen door de Jungle. Het betere speurwerk leverde ons aan het einde een doos op met een interessante inhoud. Naast het jungle book, insignes en posters vonden we nog een brief. Deze brief bleek van de dorp bewoners te zijn, zij riepen de hulp in van onze dappere welpen bij het vinden van Shanti en Mowgli.

Kort hierna vonden we een ton met spullen om T-shirts te verven. Als ze droog zijn zullen we proberen het resultaat te laten zien.

Het avond eten bestond uit een gezonde Hollandse maaltijd: aardappelen met bloemkool en een hamburger dit alles afgemaakt met een kaassaus. Na de maaltijd volgde het gebruikelijke corvee. De avond werd afgesloten met oud Hollandse spelletjes omdat het onverwachts toch was gaan regenen.

Nu iedereen slaap vragen wij ons af welke avonturen we morgen gaan beleven.

Groeten,

Sherekhan

 

 

Dag 2

David: Ik vond de ochtend gymnastiek niet zo leuk. ’s middags hebben we eikeltjesstad gespeeld en Job en ik hebben het huis aangepast. Job en ik hebben bij ons huisje twee huizen bijgebouwd. en we hebben hutten gebouwd.

Sijmen: Gisteren gingen we eikeltjes stad doen en we gingen sjoelen en kaarten dat was leuk. We zijn in het bos geweest dat was heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel leuk. We hebben hutten gebouwd en toen gingen we Sherekhan vast binden, maar dat lukte niet. We hebben eikeltjes stad gedaan.

Jeroen: Gisteren deden we grootste deel van de dag eikeltjesstad, maar ’s avond gingen we sjoelen en deden we domino, stratego enz. ’s morgens werden we gewekt door hanen gekraai en deden we al vroeg ochtendgymnastiek. We hebben een spel in het bos gespeeld en er is een pot jam kapot gevallen. We hebben hutten gebouwd. En bij eikelstad mogen we geen mos plukken. De prijs van mis is dus gestegen.

Na een goede nachtrust zijn we van morgen vroeg opgestaan en de dag begonnen met een Jungletraining in de jungle. Alvorens we aan het ontbijt konden gaan. Na het ontbijt hebben we de namen en diersoorten van de jungle leren kennen. Elke welp kreeg een naam van een dier of de soort achterop zijn rug en moest door het stellen van vragen (welke alleen met ja en nee beantwoord mochten worden) er achter zien te komen welke soort of dieren naam er bij hoorde. Wanneer ze dachten het juiste setjes hadden mochten ze melden. Verder hebben we een stoelen dans gespeeld waarbij iedereen keer een deel van de horde opstond bij het horen van hun dieren naam.

Iedereen weet dat er in de Jungle bedreigde dieren wonen. Hierop wordt door jager gejaagd waardoor je nog zeldzamer worden. Gelukkig zijn er naast deze jagers ook mensen die ze willen redden. Deze redders redde ze door ze naar een veilige plek te brengen waar de jagers niet konden komen. Gelukkig kon je een nieuw leven krijgen zodat toch ieder dier van uitsterven is gered.

Na de lunch en een rust momentje zijn de welpen onder leiding van Chikai en Sherekhan hutten gaan bouwen in het bos. Deze verschenen dan ook als paddenstoelen uit de grond. In verschillende maten en vormen kregen ze steeds meer vorm. Halve wegen moesten we even schuilen voor de vloeibare zonneschijn, maar gelukkig konden we na een kwartiertje weer terug om de klus te klaren. Het bouwen werd afgesloten met een spelletje van Sherekhan, wat kan die oude tijger nog hard rennen.

Het avond eten bestond uit een heerlijke Kip siam met stuk fruit als toetje. Na het corvee was het tijd om naar het jachtveld van Sherekhan te gaan. Diep in het donkere bos waren twee posten waar tussen sluw en stil (als een tijger) gesmokkeld moest worden. Want halverwege stonden Chikai, Oe en natuurlijk Sherekhan klaar om ze te tikken. Na wat gedronken te hebben was het tijd om te gaan slapen. Na een kort verhaaltje uit het Junglebook waren de oogjes al snel dicht.

Sherekhan

 

Dag 3

Keneu & Chikai

Tycho: Gisteren hebben we als avondspel de kolonisten van catan gespeeld. Het groepje keneu had gewonnen. Vanochtend hebben we oorlogje gespeeld met iets van Niels. We zijn naar het Jachtveld van Rikki geweest en junglerace gedaan.

Jesse: Gisteren hebben we het spel gedaan. Dat was heel leuk. Ik was met Tycho en Strom. We hadden een burcht en een stad. We hebben in de middag een test gedaan of we een echte welp waren. Dit was heel grappig en smerig.

Storm: We hebben Rikki Tikki Tavi jachtspel gedaan en we hebben tosti’s gegeten. We hebben pasta gegeten en daar na het corvee en daar na gaan we het nachtspel doen.

 

Vanmorgen hebben we ivm met de regen binnen de Jungletraining volbracht. Vanwege de aanhouden regen hebben we binnen een parkoers geblinddoekt afgelegd. Hierbij ga de een aanwijzingen zodat de andere netjes het lijntje kon volgen. Bij het doorbreken van de zon zijn we gelijk naar buiten gegaan om op het jachtveld van Rikki Tikki Tavi een snelheidsspel te doen. Aan de ene kant van het pad stond een ton met water hiervan moest zoveel mogelijk dmv een dweil worden overgebracht naar de ton van het eigen team.

Na de heerlijke lunch met tosti’s, Mor en Marala bedankt. Werden we tijdens ons rust momentje gestoord dat er een brief was. Hierin stond dat de welpen die voor het eerst mee waren de kans hadden om een echte welp te worden. Na afloop was het lekker douchen en vrij spelen.

Het avond eten bestond uit een heerlijke vegetarische pasta. Tijdens het avond eten kreeg iedereen een kaartje met een naam welke hij moest onthouden voor het spel straks. Ergens in de jungle in een afgezet gebied, was het de bedoeling dat je degene die op je kaartje stond opzocht en heel zachtjes (zodat niemand anders het hoorde) ik heb je in zijn oor fluisterde. De winnaar was diegene die aan het einde alle kaartjes had.

Bij terug komst in het clubhuis lagen er allemaal vreemde voorwerpen welke de dorpsbewoners in de jungle hadden gevonden. Aan ons was de vraag als leiding om te verzinnen wat het was, de welpen hadden de taak om het meest waarschijnlijke er uit te pikken. Hierna was het tijd om te gaan dromen wat de dag van morgen zou brengen.

Sherekhan

 

Dag 4

Jop: Vandaag een heerlijk ontbijt, want we aten wentelteefjes, heb er zelf twee op. We hebben vanmorgen kaarten geschreven naar huis en toen mochten we ons shirt beschilderen. We hebben vanmiddag geknallenbald en een watergevecht tegen de leiding en we hebben heeeeeeeerlijke pannenkoeken gegeten.

Gido: Gisteren was de kampdoop, eerst werden we geblinddoekt, toen moesten we in een bad balletjes zoeken, onder een zeil door kruipen en een touw volgen. En toen als laatste een vies papje eten. Eikeltjes stad we doen al heel het kamp eikeltjes stad je hebt in het begin tien eikeltjes en daarmee kan je best veel kopen en daarvan je eigen huis van maken en dat huis is meestal van schors. Pannenkoeken eten en ze waren erg lekker ik nam stroop met kaas en het meest.

Niels: Vanochtend werden we wakker gemakt met een heel irritant liedje, daarna trok Oe onze slaapzakken van ons af en toen gingen we ontbijten. daarna moesten we corvee doen. Daarin schreef ik dit verhaal. De middag nadat we Leeuwen, Olifanten en muizen hadden gespeeld gingen we onze shirts versieren, daarna eten en toen schreef ik dit. Na het middag eten gingen we knallenballen. 1 of 2 minuten later kwalenballen en daarna! waterballonnen gevecht daarna platte rust en heel veel later gingen we pannenkoeken eten.

We begonnen de dag goed met een dansje, wat zicht voortzette in ochtendgym op muziek. Na het gebruikelijke ontbijt (de kooksters Mor en Marala verraste ons met wentelteefjes) en corvee, zijn we de jungle in getrokken om Olifant, leeuw en muis te spelen (een variant op steen, papier en schaar). Bij terug komst hebben de welpen een kaartje naar huis geschreven (sorry mama) en zijn de T-shirts versiert.

’s Middags lagen er na de platte rust twee rijen ballonnen klaar, deel een van knallenballen, de horde werd in twee teams verdeeld om zo snel mogelijk naar de overkant te rennen, de ballon stuk te trappen, terug en dan was het de buurt voor de volgende. Hierna volgde deel twee, iedere welp kreeg een ballon aan zijn been gebonden en was het de bedoeling om de ballon van de andere stuk te trappen en die van jouw heel te houden. Voor het derde deel werd een speel veld uit gezet met daarin waterballonnen. Je moest aan de overkant zien te komen zonder op een waterballon te stappen. Gedurende het spel werd het speelveld steeds kleiner. Uit eindelijk werden de welpen beschoten door Oe en Sherekhan met waterpistolen waarna al snel de waterballonnen in de rondte door de lucht vlogen.

Tijdens het opruimen vonden we een brief dat Shanti en Mowgli zich op ongeveer een kwartier lopen naar het noord oosten bevonden. Dus wij op pad aangekomen op de aangegeven plek vonden we alleen een briefje met een snel de tekst “Help ons Shanti & Mowg”. We zijn nog even aan het zoeken geweest in de buurt (lees een lekkere wandeling gemaakt).

Na het avondeten, wat bestond uit overheerlijke pannenkoeken, zijn hebben we om de tijd te overbruggen tot het donker werd levend jungle stratego gespeeld, bij het invallen van de duisternis zijn we terug gegaan naar het clubhuis, hier vonden we een brief dat we naar het Jachtveld van Chikai zouden gaan voor dodende straal. Na een kopje yoghurt met perzik zijn we weer op pad gegaan. De welpen hadden geleerd dat je meer zag zonder zaklamp dus deze bleven dit keer thuis. Dat maakte het een stuk lastiger om te tikken voor de leiding. Na een tekencheck en het tanden poetsen was het heerlijk inslapen op de zachte klanken van onze (hopelijk welpenleiding in spe) Mor.

Sherekhan

Dag 5

Job: We hebben en heel cool spel gedaan. Het heet dodende straal je moet bolejtes van A naar B mee smokkelen. Als je wordt beschenen en je naam wordt genoemd dan moet je je bolletje inleveren. De ochtendgym was ook leuk. We moesten allerlei voetbal trainingen doen. Ik hoop dat de dag nog leuk wordt.

Sjaak: We hebben een leuke dag gehad over het jachtveld van Oe over balk lopen, lange latten en door een spinnenweb. En met zijn tweeën aan elkaar terug gelopen, eerst moeilijk maar het werd makkelijker. Ik gepatienet met Chikai en ik ik heb eikeltjesstad gesloopt. En verschrikkelijk lekker gegeten. En naar de stand geweest en gecorveed op leuke muziek.

Ludo: We hebben bellen geblaasd en toen mochten we geen bellen aan raken want dan ging je dood. Toen gingen we eten, daarna gingen we grappen maken met Rikki Tikki Tavi , Jesse en ik. Met onze vingers maakten we rare bewegingen en dat vond Oe eng.

De Jungle training onder de leiding van Rikki was een succes, het ontbijt heerlijk en de corvee snel, vervolgens zijn we vertrokken naar het jachtveld van Oe. Oe die bekend staat om het samenwerkingsvermogen had een mooi parkoers uitgezet. We begonnen met een Spinnenweb waar bij elke welp door een ander gat moest. Na een aantal keer oefenen ging dit heel goed. Vervolgens hebben we nog in twee groepen op een evenwichtsbalk gestaan en met lange ski’s met daarop vijf welpen een stuk gelopen. Als afsluiting was er een race tussen koppels waarbij de benen aan elkaar geknoopt waren.

Na de lunch zijn we vertrokken naar de stad, na een half uurtje lopen kwamen we in de kern van Rhenen aan en was iedereen vrij om de winkels te bezoeken. Terwijl de leiding van hun Koffie genoot op het terras, werden verschillende winkels bezocht. Het meest in trek waren toch de snoepwinkel en de AH want daar verkochten ze Melk. Volgens sommige welpen moet je namelijk een glas of vijf per maaltijd drinken.

Het avond eten bestond uit een heerlijke Nasi, het corvee duurde wat langer dan gepland zodat we gelijk aan het liedjes zingen bij het kampvuur (een berg waxinelichtjes). Tijdens het zingen werden we opgeschrikt door een hoop kabaal en iemand boven aan de kuil. We hebben niet kunnen zien wie het was, maar hij/zij heeft wel een brief achtergelaten met dat we moeten stoppen met zoeken naar Shanti en Mowgli in de Jungle. Het kopje soep ging er prima in en daarna was het goed slapen.

Sherekhan.

Sijmen: We gingen om het kampvuur zitten en zingen, toen kwam er een gekke man met een kist in zijn hand. Vandaag hebben we gezwommen dat was leuk. Toen ik wakker werd heb ik heel veel duckies gelezen.

David: Job en ik hebben gisteren een boomstronk Job zijn hoofd geprobeerd te maken maar dat is niet gelukt. We hebben vandaag gezwommen en het was heel leuk. We hebben met de Chikai Expres gezwommen en dat was het leuks.

Jeroen: Gisteren gingen we bij kaarsen liedjes zingen en toen kwam er een man met iets onder zijn arm en hij liet een dreigbrief achter. hij nam meteen de benen toen we hem zagen. Vandaag zijn we gaan zwemmen. Het was erg leuk. Er was een glijbaan (helaas was die niet heel spannend), een (reuze) trampoline, een binnenbad met stroomversnelling en bubbels. En een buitenbad, helaas was dat koud.

Chikai: Willen de slechteriken ons niet meer zo laten schrikken?

Vandaag stond het teken van zwemmen. Na de Jungletraining, verstoppertje onder leiding van Sherekhan, een ontbijtje waarbij we een LUPA? moesten maken, kregen we na het corvee te horen dat we gingen zwemmen. Het was even rijden met de auto (eindelijk kon Sherekhan al zijn stoelen eens gebruiken). Een paar dappere door stappers gingen onder leiding van Chikai lopend op weg wat het paste toch niet helemaal. Bij het Zwembad aangekomen hebben we eerst ons boterhammetje opgepeuzeld voor we naar binnen gingen.

Eenmaal binnen gingen de welpen helemaal los. Zo was er een glijbaan waar menig meter opgemaakt is. Een bubbelbad (Okay alleen voor leiding :)) Verder was er een buitenbad met een opblaasbare octopus waar een aantal welpen geholpen door Sherekhan (deze hadden ze eerst in het veel te koude water gegooid) opgeholpen zijn, en het doel bestond om de rest er weer af te gooien. Eenmaal binnen was er een stroom versnelling, met af en toe golven. Hangend aan Chikai, Sherekhan en Oe zijn hier menige meters (tot leed vermaak van de badmeester) in gemaakt. In het bubbelbad was een Rama aanwezig welke net terug was van de WJ. Veder hebben de welpen zich vermaakt met het klimmen, hangen aan hun leiding (weet er iemand en middel tegen rode striemen? (Sanex handschoentjes toch Baghera?). Toen het bad sloot was het tijd om naar huis te gaan.

Moe maar voldaan vielen de #welpen en hun leiding bij terugkomst inslaap. Mor en Marala bereide ondertussen een heerlijke maaltijd voor, Aardappels, vissticks en doperwtjes met peentjes. Na de meloen als toetjes en het corvee hebben we een spelletje in het bos gespeeld. Bij terug komst werd er in eens hard op de ramen gebonsd en renden we hard naar buiten. Daar vonden we een brief met een lichtje er onder. In de brief stond dat Shanti & Mowgli lichtjes gevonden hadden en deze tijdens hun toch zouden laten vallen. In de donkere nacht hebben we zo goed als het ging de lichtjes geprobeerd te volgen, over paden, door bramenstruiken en dichte bossages. Op een gegeven moment vonden we een berg lichtjes met een brief van S & M. Hierin stond dat er een kaart was waar ze naar toegebracht werden en ze daarvan een stukje hadden gevonden. Dit hadden ze ook achter gelaten.

Eenmaal terug in het clubhuis, gelukkig wist Job waar we waren en Sherekhan welke kant we op moesten, ging iedereen lekker dromen van de belevenissen van vanavond en het lekkere zwemmen van de dag.

Sherekhan.

Dag 7

Tycho: Gisteren avond hebben we gezocht naar Shanti en Mowgli. Met levend Cluedo heb ik gewonnen, Sherekhan was de dief.

Jesse: We moesten de lampjes volgen. Dat waren er heel veel. Aan het eind vonden we een stukje van een kaart en een brief. We hebben levend Cluedo gespeeld dat was heel leuk, ik had bijna gewonnen. Tygo was net sneller.

Storm: Er was iemand die op het raam klopte en toen moesten we er uit om het spoor te volgen. We hebben gegeten en straks moet iedereen een stukje doen. en daar na nog een nacht spel. En we hebben kaartjes gezocht en toen gingen we puzzelen. En toen moesten we er nog 5 en daarna gingen we drinken en toen verder zoeken en toen we vonden we er vier en konden we verder puzzelen.

Mor en Marala verzorgde de jungletraining. Levend cluedo stond ’s morgens op het programma. De welpen renden rond en moesten elkaar tikken en mochten dan een van de twee kaartjes kiezen. Tycho kon de laatste drie niet vinden, dit kwam omdat deze er niet waren, deze drie waren de oplossing. Op de nek van Sherekhan is hij terug naar het clubhuis gevoerd. Vlak voor het clubhuis vonden we een brief waarin we waarin we door de dorpsbewoners succes werden gewenst met onze bonte avond. Vervolgens zijn we terug naar de plek van waar we gisteren avond de kaart vonden. Hier zijn we verder gaan zoeken en vonden we nog een aantal stukjes. De een hing laag de andere hing heel hoog, terug in het clubhuis zijn we gaan puzzelen en kwamen tot de conclusie dat er een aantal stukjes misten. Na het opruimen van eikeltjesstad zijn we de hutten gaan opruimen. Hier vonden we nog een aantal stukjes, tijdens het vangen van Sherekhan, welke weer weg moest rennen en gered worden door Chikai vonden we nog een aantal kaarten en een brief met het verzoek om als we de kaart compleet hadden deze hier neer te leggen. Bij terugkomst zijn we gaan puzzelen en bleek er nog een stukje te missen. Na het avond eten wat bestond uit Friet van de tafel, hebben we even geoefend voor de bonte avond. Na een korte spelletje trefbal vonden we onderweg terug het laatste stukje kaart.

Nu de kaart compleet was zijn we in het donker naar de juiste boom gelopen om de kaart neer te leggen. Op een veilige afstand hebben we gewacht, toen de kaart in eens begon te bewegen hebben hebben we om het wachtwoord gevraagd, het juiste kwam terug en toen zijn we terug naar het clubhuis gelopen. Na even vrijspelen kregen we een breeklichtje als toegangspas. Bij de deur bleek het leiding verblijf omgetoverd tot een disco welke vol met rook stond. Na het opvoeren van de stukjes per corvee groep en enkele enthousiaste welpen was daar in eens tijd voor verse appeltaart (gebakken door Mor en Marala) Na het liedje van de leiding was er tijd voor cola, chips en dansen op muziek. Om stipt 12 uur ging de muziek uit en het licht aan. Snel tanden poetsen en luisteren naar Chikai die het laatste hoofdstuk voorlas.

Sherekhan.

 

Dag 8

 

Vandaag staat in het teken van inpakken, opruimen en naar huis om verhalen te vertellen, te slapen en te genieten van moeders prakje.

Slaap lekker en bedankt voor het fijne kamp. Rikki tikki tavi, Oe, Mor, Marala, Liora en natuurlijk de slechteriken Sherekhan & Chikai