Ligfietsen door de Dordtse polder (10 mei 2009)

Zomaar fietsen? Nee, Ligfietsen door de Dordtse polder.

Op een zonnige en warme! dag in mei ging de koopmanstam Ligfietsen door Dordrecht. Het was een heerlijke dag en uiteraard begonnen we op het terras met een drankje, onder het mom: wachten op de rest. Toen we allen een mooie tweewieler (of een driewieler als je een buik van 5 kilo had) aangemeten hadden gekregen gingen we op pad.

Nou ja op pad….het leek wel een race. Om de haverklap was de groep gesplitst in:
– de super snelle kopgroep
  de snelle groep
– de op-je-dooie-gemak-groep
De laatste is niet echt een groep te noemen, want deze bestond slechts uit 1 persoon: Marc :P.
Marc was zo slim geweest om als enige te denken aan een fototoestel, maar omdat we hem halverwege de tocht kwijt waren hebben we helaas geen bewijs van: de geweldige Dordtse Polder (ja die bestaat zowaar), de schitterende natuur, de spectaculaire spoorwegovergang met de trainspotters (kan iemand mij vertellen wat daar zo leuk aan is?), vakantiehuisjes, de Dordtse kil, Mirjam’s lekke band en de vervolgactie: pompen…..snel fietsen…..pompen….snel fietsen…..enz.
Wat staat er eigenlijk wel op de foto? De Spectaculaire actiefoto’s spreken vast voor zich……

Uiteindelijk kwamen we elkaar moe maar voldaan weer tegen bij de watertoren in Dubbeldam, waar we uiteraard nog even een lekker drankje dronken onder het mom van: we hebben er hard voor gewerkt! Nu ik er aan terug denk….stond de race in het teken van: “Wie het eerst terug is krijgt een lekker koud biertje!”?

Afra

Nieuwjaarsborrel (25-01-2009)

… als we gaan, dan gaan we met zn allen.

Ook dit jaar organiseerde de Koopmanstam weer een Nieuwjaarsborrel en wel op zondag 25 januari. – Dit zorgde ervoor dat ik die zondag genoodzaakt was om, koste wat kost mijn gewaardeerde collega’s op het werk mede te delen dat ik hun een uurtje eerder zou verlaten. Het was te begrijpen dat ik niet al te geloofwaardig overkwam met mn Nieuwjaarsborrel eind januari en ik kreeg de opmerking naar mijn hoofd; Vier jij het Chinese Nieuwjaar mee ofzo! Haha, op weg naar het clubhuis kon ik er smakelijk om lachen, ik zat tenslotte wel om 15.45 uur op de fiets richting Dillenburg – Onze fantastische organisatie had zoals gewoonlijk gezorgd voor heerlijke kaasjes, worstjes en croma balletjes (door Thierry Louter op het nippertje gered van de ondergang, thnx). Er was zelfs appeltaart!

Onder het genot van een drankje werd er nog even stil gestaan bij de eerste activiteit van de koopmanstam in Antwerpen. (Viola Vergouwe was even vergeten dat ‘team fanatiek’ compleet aanwezig was) Met zijn allen hebben we het afgelopen jaar een record aantal leden bereikt en een aantal leuke activiteiten beleefd, de gezelligheid straalt af van de foto’s en verhalen op deze site.

Lees verder

Kookworkshop (23-11-2008)

… Om je vingers bij af te likken

Na een zeer uitdagend boerengolf en deze hele drukke zomer, een zomer vol vakanties, zomerkampen, zon, zee, strand en Griekenland. (“Ja, Leanne en Viola”) Hebben twee oud leden van de Koopmanstam niet stil gezeten. Laurens Jan en Kees van Klink hebben deze zomervakantie zeer lang nagedacht over de opkomst die zij mochten organiseren namens ons en voor ons

Na een voorbereiding van heel wat werkeloze dagen (iets met een hekje, AUW!) kijken naar kookprogramma’s, Herman de Blijker en Jamie Oliver, hebben Kees van Klink en Laurens Jan van den Tol a.k.a. Bon Chef Laurent, vele recepten en andere dingen opgezocht en heeft iedereen vol verwachting uit gekeken naar 23 november.

Daisy met ingewanden

Lees verder

BBQ (21-09-2008)

De koopmanstam is niet vies van eten en drinken. Zo ook dit weekend. Eerst heeft een aantal liefhebbers een speurtocht gelopen met alle kinderen. De grotere kinderen begonnen tegen drie uur op hun gemakje met het opstoken van de (gas) bbq  op het balkon en het ontkurken van enkele selectief gekozen dranken. De enige echte culinaire handeling, het maken van pindasaus wist Kees gelukkig toch nog te verzieken. Nadat iedereen flink gegeten had werden de beperkingen van de gasbarbecue zichtbaar.

Het apparaat leende zich niet om pallets op te gooien of voor een flinke bosbrand. De jongens Cornelis, te weten Sjaak, Klaas en Sander zijn vervolgens maar naar beneden gelopen om toch een aantal bakken naar buiten te slepen. Niet veel later was het hele feest naar beneden verhuist en stond de boel flink in de fik. Het blijft indrukwekkend, de strijd tussen een pallet en een zesjarige, vreemd genoeg moest de pallet het af en toe afleggen.

Al met al een geslaagde dag!!