Meiden week-end 2014

Op zondag 2 maart was ik, als tante van Josien uitgenodigd voor het meiden-weekend. Samen met moeders, oma’s en nog een tante waren we uitgenodigd voor de lunch. De kinderen hadden erg hun best gedaan. Er waren allerlei lekkernijen van gevulde eieren, tosti’s tot fruitsalade. De tafels stonden al gedekt toen ik samen met mijn zus, de moeder van Josien (en natuurlijk van Suzanne en tweelingzus Daphne) bij het clubgebouw arriveerde.
Voor we aan tafel gingen hebben Josien en Daphne laten zien waar de Kraak ligt en ik mocht ook even (stiekem?) bij de boten in de winterstalling kijken.Na de lunch hebben we met zijn allen opgeruimd, de afwas gedaan en het welpen lokaal weer gepoetst en geboend. Toen alles weer kraakhelder was, had de leiding ter afsluiting nog een ballonnenspel in petto. We moesten een opdracht verzinnen en in de ballon stoppen. Iedereen deed enthousiast mee aan de ballonnen kapot trappen en de opdrachten uitvoeren. Gelukkig had ik een gemakkelijke opdracht; “iemand kietelen”. Dieke bood zich spontaan aan. Toen alle ballonnen kapot waren, werd het meiden-weekend afgesloten.

Lees verder

MTC 2008

Het MTC verhaal.

het begon allemaal op een mooie vrijdagmiddag toen we met zen allen ariveerden op het clubhuis te dillenburg.
we stapte met zen allen in 2 auto’s en reden vol goede moet richting Utrecht.
na ongeveer anderhalf uur rijden arriveerde we in het mooie Utrecht en liepen we het kampenment in.
we stationeerde ons op een bank en namen een glaasje drinken.
toen plots hoorde we dat de Kraak nog voor de brug lag en dat we onze trouwe vlet nog op moesten halen.
er gingen een paar mensen de vlet ophalen en toen we die hadden begon gelijk de 5 km race.
we stapte in de boot en roeide richting het beginspunt.
toen we daar aan kwamen moesten we een kleine 10 minuten wachten en toen begon de race.
naar mijn idee verliep het wel aardig maar ik had nog niet gezien dat er gasten tussen zaten die aan die riemen hingen totdat ze met hun hoofd in de kuip lagen.
daar kunnen wij niet tegen presteren dacht ik.
maar terwijl ik dit idee uit mijn hoofd verdreef bleef ik toch zo hard roeien als ik kon.
onderweg hadden we nog wel interessante conversatie´s over verschillende muzieksmaken.

Lees verder

Herfstkamp 2008

Ik zeg: Herfstkamp.

U zegt: ‘’Hè, bah, koud, nat, grijs, donker, regen, verkoudheid en drama’’

Laat mij u dan het tegendeel bewijzen.

Het was een zaterdagmorgen. Het was een droge zaterdagmorgen. Het was zelfs een zonnige zaterdagmorgen. Met zeven broden onder mijn arm (winkelwaarde: 2 euro 60, en in Afrika leiden mensen honger) arriveerde ik op het clubhuis. De broden en bagage gingen aan boord van de Kraak en even later arriveerde ik weer op het clubhuis. (Ik moest heen en weer naar huis voor het halen van mijn hardcore-schoenen….tsja)

Na een prachtige openingsceremonie vol slaperige hoofden en bemoedigende woorden van Jan & Alleman vertrokken wij naar de Ottersluis. En deze keer was dat met twee volledig bezette boten. De Wilde Vaart is zoals U weet, recentelijk ge-kickstart door nieuw bloed! Drie man op de Botkol en vier man op de Schouw. Even een stukje slepen voorbij de nodige bruggen (U kent ze vast wel) en daarna werden wij al losgegooid! Tot onze schrik mochten wij de rest van de afstand zelf afleggen. Er stond, vanzelfsprekend, geen enkel zuchtje wind. Gelukkig kregen wij voor kracht een pak vers gebakken tosti’s mee. De beste broodsnack ooit door een mens verzonnen. Dus zo dreven we daar enkele minuten terwijl De Kraak uit zicht verdween. Het hijsen van de zeilen zou zinloos zijn en we hadden al helemaal geen zin op de riemen ter hand te nemen. De eerste boot die langskwam wou ons godzijdank slepen. Deze vriendelijke Belgische mensen boden ons nog een glaasje wijn aan ook, misschien is de Belgische traditie anders maar voor ons was het nog te vroeg.

Lees verder

Zomerkamp 2008

Dag 1 30 juli Woensdag

Ik moest veeeeelste vroeg opstaan (7 uur, ik ben namelijk in de vakanties gewent om op 11 uur op te staan), spullen in de auto zetten en richting ’t clubhuis!

Op ’t clubhuis de gebruikelijke ranzige koffie voor hun, de laatste spullen inladen en dan op kampJ. De hangmat die ik mee wou hebben, was zoekL

Natuurlijk gingen we met de kraak, de schouw en de motorvlet. Het was nog een heel gedoe om de boten achter de kraak te hangen uiteindelijk wel gelukt, maar ging zeker niet vlekkeloos.

Lees verder

Voorjaarskampen 2008

Zoals elk jaar heeft de wilde vaart een aantal kampen gedraait in het voorjaar zoals het paaskamp en het pinksterkamp.

Paaskamp

Het paaskamp zijn we naar de biesbosch geweest waar de wilde vaarders op eigen gelegenheid heen gingen over het wantij door de ottersluis de merwede op, hier werden ze nog even gespot door de bemanning van de kraak, alvorens ze de oversteek waagde om via de spieringsluis de branbantse biesbosch te betreden.

Lees verder