Historie

Scouting is opgericht door Lord Baden-Powell, in 1912 is in Nederland Scouting van start gegaan. De Willem de Zwijgergroep is opgericht in 1938 als landverkennersgroep. Pas in 1952 is men begonnen met het waterwerk. In 1957 werden de eerste vletten gekocht. Inmiddels is onze vloot flink uitgebreid (zie Vloot) en vierden we in 2013 het 75 jarig bestaan van de groep.
Ter gelegenheid van het jubileum is aan de hand van de archieven van de Willem de Zwijgergroep en verhalen van oud-leden het boek Er moet gevaren worden! geschreven. Het boek geeft een blik op de historie van scouting in Nederland en met name in Dordrecht en gaat in op de veelbewogen historie van de Willem de Zwijgergroep en zijn vloot. In bijna 200 bladzijden wordt beschreven, hoe het de groep al die jaren is vergaan, menig hoogtepunt wordt beschreven, veel anekdotes worden verteld en veel namen genoemd. Mooie foto’s lichten het verhaal toe.

er_moet_gevaren_worden

De prijs van het boek bedraagt 25 euro, neem hiervoor contact op via het contactformulier.

“DE ZWIJGER SPREEKT…UIT HET VERLEDEN”

…is een speciaal nummer van de Sprekende Zwijger dat werd uitgegeven ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan van de groep (1938-1978). Teksten zijn letterlijk overgenomen uit een origineel van toen.

De redactie werd gevormd door G. Veldhuijzen en E.J. van Antwerpen.

Tekstbijdragen werden geleverd door G. Veldhuijzen, W.F.G. Veldhuijzen en Ewout Reynvaan.