Logboek Leidingweekeinde 2014 Oosterhout

Na een regenachtige collecte voor Jantje Beton, begonnen we later dan gebruikelijk aan de eerste groepsraad van het jaar.Diverse punten met korte discussies passeerde in rap tempo.Want de leiding ging een weekeind weg.Na dat alle auto’s en de aanhanger ingeladen waren vertrokken we naar Oosterhout. Midden in de nacht kwamen we aan, het laatste deel van de route voerde ons over een zandpad met menig kuil gevuld met water/modder. Snel werd alles uit geladen, de bedden opgemaakt en begon een informeel samen zijn. Na dat we gezamenlijk besproken hadden omde volgende morgen om 10 uur te ontbijten en twee rondjes van de nieuwe stram adviseurs. In de vroege uurtjes ging iedereen slapen.

9 uur ging de wekker, sommige waren al wakker en hadden de douche geprobeerd, deze was ijskoud, een uur later en met de juiste sleutel kwamen we er achter dat de boilers niet aanstonden. Na een kopje koffie of thee konden we aan een reeds gedekte tafel aanschuiven. Na deze brunch was het tijd voor corvee, jullie zullen het niet geloven maar dat kan binnen een half uur.  Op dit moment wordt de open haard weer aangestoken, hebben we live piano muziek en wordt het middag programma voorbereid.

Sommige van ons gingen geocachen, je weet we verstopte doosjes zoeken. De zoek toch leiden ons dwars door struiken, over net geploegde akkers tot in een woonwijk bij de jarige. Een tweede bevond zich in een boom. De derde bleek toch weer de tweede te zijn waarop we gewoon door het bos zijn gaan lopen, al dan niet met een tussen stop in het café voor koffie met gebak. Anderen hebben van de mogelijkheid gebruik om spelletjes te spelen (Catan, Dominion). Een enkeling viel zelfs nog in slaap. Na het nodige lekkers zijn we om drie uur aan het  Pubquiz begonnen. Onder de leiding van Joris en Astrid strijden 5 groepen (pleH, #YOLO, Brownie, #SWEKE en Woehahahihi )  om de eer, na drie ronden staat pleH bovenaan gevolgd door Brownie. We mogen vragen uit verschillende categorieën beantwoorden zoals wetenschap en muziek.
Het avond eten bestond uit chili met als toetje soesjes met chocolade en slagroom, als je pech had ook een paaseitje. Pech want dan was je de gelukkige om af te wassen, want op dit moment dan ook gebeurd. De live muziek tijdens dit corvee wordt ver zocht door onze secretaris. Dadelijk gaan we verder met deel twee ben benieuwt wie er gaat winnen.
De ontknoping was voor sommige een beetje een teleurstelling het team dat het meeste slijm punten had won. Woehahahihi  van harte gefeliciteerd.  Spelleiders bedank voor al deze weetjes.
De rest van de avond is gebruikt om na te praten, andere spelletjes te spelen en te bestellen bij de lokale bezorg man. En nee deze bezorgt niet op een zandpad.

Zondag morgen gebakken ei stond er op het menu als ontbijt. Na het doen van corvees en het opruimen van de eerste spullen (slaapzakken enz), was het weer tijd om wat te gaan doen. Zo moest er nog een cache gevonden worden, waren er nog spelletjes te spelen en is er door een aantal van de natuur genoten. Om drie uur was iedereen terug en begon de grote schoonmaak, binnen een mum van tijd glom het hele gebouw, ons eigen clubhuis zou jaloers zijn als ze het zag ;). Bij het afsluitende praatje werden de mollen bekend gemaakt die het afgelopen weekeinde actief waren.  Niemand had ze alle drie geraden dus werd de prijs verdeeld. Iedereen bedankt Jord en Onno voor de organisatie waarna we huiswaarts vertrokken.

Een ieder hartelijk bedankt voor de gezelligheid en tot de volgende keer.