Meiden week-end 2014

Op zondag 2 maart was ik, als tante van Josien uitgenodigd voor het meiden-weekend. Samen met moeders, oma’s en nog een tante waren we uitgenodigd voor de lunch. De kinderen hadden erg hun best gedaan. Er waren allerlei lekkernijen van gevulde eieren, tosti’s tot fruitsalade. De tafels stonden al gedekt toen ik samen met mijn zus, de moeder van Josien (en natuurlijk van Suzanne en tweelingzus Daphne) bij het clubgebouw arriveerde.
Voor we aan tafel gingen hebben Josien en Daphne laten zien waar de Kraak ligt en ik mocht ook even (stiekem?) bij de boten in de winterstalling kijken.Na de lunch hebben we met zijn allen opgeruimd, de afwas gedaan en het welpen lokaal weer gepoetst en geboend. Toen alles weer kraakhelder was, had de leiding ter afsluiting nog een ballonnenspel in petto. We moesten een opdracht verzinnen en in de ballon stoppen. Iedereen deed enthousiast mee aan de ballonnen kapot trappen en de opdrachten uitvoeren. Gelukkig had ik een gemakkelijke opdracht; “iemand kietelen”. Dieke bood zich spontaan aan. Toen alle ballonnen kapot waren, werd het meiden-weekend afgesloten.

Lees verder

Logboek Leidingweekeinde 2014 Oosterhout

Na een regenachtige collecte voor Jantje Beton, begonnen we later dan gebruikelijk aan de eerste groepsraad van het jaar.Diverse punten met korte discussies passeerde in rap tempo.Want de leiding ging een weekeind weg.Na dat alle auto’s en de aanhanger ingeladen waren vertrokken we naar Oosterhout. Midden in de nacht kwamen we aan, het laatste deel van de route voerde ons over een zandpad met menig kuil gevuld met water/modder. Snel werd alles uit geladen, de bedden opgemaakt en begon een informeel samen zijn. Na dat we gezamenlijk besproken hadden omde volgende morgen om 10 uur te ontbijten en twee rondjes van de nieuwe stram adviseurs. In de vroege uurtjes ging iedereen slapen.

9 uur ging de wekker, sommige waren al wakker en hadden de douche geprobeerd, deze was ijskoud, een uur later en met de juiste sleutel kwamen we er achter dat de boilers niet aanstonden. Na een kopje koffie of thee konden we aan een reeds gedekte tafel aanschuiven. Na deze brunch was het tijd voor corvee, jullie zullen het niet geloven maar dat kan binnen een half uur.  Op dit moment wordt de open haard weer aangestoken, hebben we live piano muziek en wordt het middag programma voorbereid.

Lees verder

Jubjam storm

De storm die woensdag over delen van Nederland trok heeft ook in Roermond huis gehouden.
Gelukkig hebben er zich geen persoonlijke ongelukken voor gedaan. De materiële schade was wel groter dan de stormen eerder deze week.
De schade aan tenten dan wel te verstaan. Zowel de Kraak als de vletten hebben de storm zonder schade overleeft. Het enige was dat er voor de vletten een meerpen opnieuw geslagen moest worden.

Aangezien er vele tenten van medewerkers gesneuveld of omgewaaid waren, hebben we met z’n allen de nacht in een sporthal doorgebracht op veldbedden van het Rode Kruis. Met hernieuwde zin zijn we vandaag weer aan de slag gegaan om de rommel en gesneuvelde tenten op te ruimen en de draad weer op te pakken, om over 10 dagen klaar te zijn voor het grootste feest van het jaar.

Koppakking

Het was op een mooie woensdagavond ergens eind Juli, er kwam een verontrustend telefoontje van de Wilde Schapekoppen dat de DAF van ons wachtschip een heel raar geluid maakte. De oplossing: dan zet je de muziek toch harder was niet de juiste, deze scheind alleen bij lease auto’s te werken. De opkomst van de klusser werd hierop verplaatst naar locatie. Dus met wat geleend gerij gingen we opweg naar Utrecht.

Tot diep in de nacht is er geluisterd, gekeken en gemeten zodat de uiteindelijke conclusie was dat er bij cilinder 4 en 5 compressie verlies was. Mogelijkheden welke wij konden bedenken waren, een lekkende klep, stuke koppakking, zuigerveren welke niet meer functioneren enz. Opties te over dus werd er afgesproken dat de volgende morgen een ‘echt’ bedrijf erbij gehaald zou worden voor een beter analyse. Dit lokale bedrijf kwam niet verder dan dat het aan de verstuivers moest liggen en deze maar vervangen moesten worden. Zo gezegd zo gedaan. Even snel een tweetal nieuwe verstuivers naar Utrecht gereden monteren en klaar. Not dus het sissende geluid bleef.
Nu was het tijd voor andere maatregelen, wat het hele kamp op het merwede kanaal bij de Scoutcentrum ‘De Werf’ voor de deur is niet alles. De wilde vaart zou met de overige boten verder gaan terwijl anderen de boel weer werkend zouden krijgen.

Lees verder

Vlotten Vlot

Op een druilige donderdagavond, toen ik ging klussen in mijn kasteel (www.kasperspad.nl) en nog even wat op moest halen in het clubhuis, reed ik ook langs het vlot. Door een rare gewoonte keek kijk ik dan altijd even opzij. Zag ik het goed lag het nu scheef?

Ja, net nu de brug er in zijn geheel oplag, omdat het vlot opgehaald zou worden door de oudijzerboer, was het half gezonken. Snel de benodigde personen op de hoogte gebracht en een taskforce gevormd welke de volgende avond kwamen om te brainstormen en tot een oplossing te komen.

Vrijdagavond in klein comite een aantal mogelijkheden bedacht en de uitkomst was het de volgende dag zelf te proberen. Nog snel even de benodigde spullen klaar gezet of geregeld. Vervolgens vroeg naar bed want om 8.00 stond de koffie klaar op het clubhuis.

Image

Lees verder