Nieuwjaarsborrel (25-01-2009)

… als we gaan, dan gaan we met zn allen.

Ook dit jaar organiseerde de Koopmanstam weer een Nieuwjaarsborrel en wel op zondag 25 januari. – Dit zorgde ervoor dat ik die zondag genoodzaakt was om, koste wat kost mijn gewaardeerde collega’s op het werk mede te delen dat ik hun een uurtje eerder zou verlaten. Het was te begrijpen dat ik niet al te geloofwaardig overkwam met mn Nieuwjaarsborrel eind januari en ik kreeg de opmerking naar mijn hoofd; Vier jij het Chinese Nieuwjaar mee ofzo! Haha, op weg naar het clubhuis kon ik er smakelijk om lachen, ik zat tenslotte wel om 15.45 uur op de fiets richting Dillenburg – Onze fantastische organisatie had zoals gewoonlijk gezorgd voor heerlijke kaasjes, worstjes en croma balletjes (door Thierry Louter op het nippertje gered van de ondergang, thnx). Er was zelfs appeltaart!

Onder het genot van een drankje werd er nog even stil gestaan bij de eerste activiteit van de koopmanstam in Antwerpen. (Viola Vergouwe was even vergeten dat ‘team fanatiek’ compleet aanwezig was) Met zijn allen hebben we het afgelopen jaar een record aantal leden bereikt en een aantal leuke activiteiten beleefd, de gezelligheid straalt af van de foto’s en verhalen op deze site.

Maar het was tijd om vooral vooruit te kijken. Het gezellig samenzijn was al goed opgang en een levensgrote Post-it werd opgeplakt, de aanwezigen konden hun brandende enthousiaste ideeën hierop kwijt.
Hulp lijnen en financiers werden gebeld en terwijl de appeltaart, kaasjes, worstjes, balletjes en drankjes over de bar gingen, stond er in een mum van tijd een mooi rijtje aan grappige ideeën gepost op de post-it.
De ideeën werden door de bedenkers toegelicht. In goed overleg werd besloten dat ‘zeevissen’ en ‘sloepje varen’ afvielen, bleken toch wat sekse specifieke activiteiten te zijn. – Al waren sommige leden best bereid de gevangen vis te bereiden en te proeven onder het genot van een lekker wijntje, wat dan weer goed te combineren was met een tochtje sloep varen – Maar ja, je kunt niet alles hebben!
‘De geit is gemolken’, dit is de familieactiviteit van de koopmanstam, een soort autopuzzeltocht a la ontdek je plekje. De activiteit van 2009 waarbij de kinderen van de leden ook welkom zijn.

en jawel hoor, de data zijn bekend!

5 april    ‘De geit is gemolken’ (Marc en Mirjam)
Familie activiteit, een spannende speurtocht door De Drechtsteden.
10 mei   ‘Ligfietsen’ (Afra en Thierry)
Een middagje de Dordtse polders ontdekken in een horizontaal standje.
27 juni   ‘Hertog Jan Regatta’ (Ernst, Kees en Folker)
Heerlijk uitwaaien op het water met als afsluiting een bbq.
6 sept.   ‘Sporty Spice’ (Marita en Leanne)
Een sportief verassingsprogramma
3 okt.     ‘Feest’ (Iedereen en vooral Viola)
Een leuk feestje voor de hele 16+ van de Willem de Zwijger en gasten
14 nov.  ‘TV Thema avond’ (Viola en Leanne)
Een grappig avond waarbij we verschillende spellen spelen, Live Ranking the stars, de Lama’s en andere tv programma’s.

Bedankt Folker van de Keur, voor het ter plekke raadplegen van de Willem de Zwijger jaarplanning.

Het inschrijven kan beginnen!

Afra Hermus heeft de koopmanstam-hyves up to date gemaakt, thnx. Je kunt je hier inschrijven op de activiteiten. Wellicht handig om onze hyves site wat meer te gebruiken in het nieuwe jaar en gebruik te maken van het e-mailadres waarmee je in een keer alle leden kunt informeren over activiteiten: ledenkms@wdzdordt.nl Erg makkelijk voor de organisatie.

Nu kan ik natuurlijk nog uitweiden over hoe in deze tijden van economische crisis bepaalde leden probeerde een zakcentje bij te verdienen, door parfum en de nieuwe poken rage te verkopen, (…en dat tijdens onze Nieuwjaarsborrel, schande Marc en Viola!) maar dat doe ik dus maar niet. Heb mezelf natuurlijk wel weer de poken aan laten smeren.

Allen bedankt voor de gezelligheid. Haha.. en mijn collega’s niet te vergeten…
Het was weer prima voor elkaar en ik heb weer tranen gelachen!

Groeten
Leanne Grootenboer