Laat jij je uitdagen?

Als groepsbestuur van scouting Willem de Zwijgergroep zijn wij op zoek naar mensen, die onze zeeverkennersleiding willen versterken.

Zeeverkenners?
Dat zijn die leuke vrouwelijke en mannelijke pubers, die op hun 11de timide binnenkomen en na ongeveer 5 jaar een stuk langer, een hoop wijzer en een stuk verbaler weer vertrekken naar de volgende leeftijdsgroep. Als zeeverkenners komen ze voor het eerst in contact met het echte waterwerk, zeilen maar ook onderhoud aan de vletten en zelf leren ontwikkelen van programma’s. Spel en andere activiteiten komen natuurlijk ook aan bod.

Naar wie zijn wij op zoek?
Een enthousiaste vrijwilliger die een nieuwe uitdaging zoekt en wil bijdragen aan de ontwikkeling van onze zeeverkenners. Iemand die het leuk vindt om samen met andere vrijwilligers kinderen een plezierige vrijetijdsbesteding te bieden, die een bijdrage levert aan de vorming van hun persoonlijkheid.

Wat houdt vrijwilligerswerk in?
● zeeverkenners begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling;
● met elkaar programma’s maken, uitvoeren op zaterdag en evalueren;
● voorbereiden en deelnemen aan drie weekend en één zomerkamp;
● jezelf uitdagen en daarmee je eigen functioneren ontwikkelen o.a. door het volgen van cursussen en trainingen;
● deelnemen aan overlegvormen zoals de groepsraad.

Verder
● onderschrijf je de doelstelling van Scouting Nederland: https://www.scouting.nl/over­scouting/wat­is­scouting/doelstelling­en­missie
● ben je minimaal 18 jaar;
● ben je bereid een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen;
● ga je samen met je medeleiding helemaal voor de zeeverkenners!

Wat wij jou bieden
Een leuke en leerzame tijd, waardoor de dag voorbij vliegt en je er met een tevreden glimlach naar terugkijkt. Verder ga je gratis mee op bovengenoemde kampen. Daarnaast zijn er regelmatig aanvullende activiteiten voor de 18+ en bieden wij jou ruime mogelijkheden om jezelf te ontwikkeling door het volgen van scouting­ en overige opleidingen. Vrijwilligerswerk bij scouting staat heel goed op jouw CV. Ervaring met scouting of zeilen is geen vereiste, daarin willen wij jou graag begeleiden!

Contact
Herken je jezelf in het bovenstaande of ken je iemand, die daar aan voldoet? Dan komen we graag met jou in contact. Wil je dan voor 20 mei 2017 een e-mail sturen naar groepsbestuur@wdzdordt.nl met je naam, e-mailadres en telefoonnummer en we nemen contact met je op.

Mocht je nog vragen hebben of een toelichting willen, e-mail of spreek ons aan als je ons ziet op het clubhuis.

Met vriendelijke groet,

Het groepsbestuur

Erwin, Joris, Jord, Marc, Nienke en Tony
groepsbestuur@wdzdordt.nl