Welpen #zoka2013 Koning van Katoren

Verslag zomerkamp #2013

DAG 1

Eindelijk zomerkamp veilig aangekomen in Bennekom. Iedereen in een vrolijke bui (al missen we onze ouders wel). We hebben heerlijk gegeten (AVG) (Aardappels vlees & Groeten). Welpen op mijn kamp (in mijn groep) – Dieke; Mauro en ik Timo.

Doei, Timo gids nest bruin.

Zoals jullie boven kunnen lezen zijn we goed aangekomen in Bennekom. Het is een mooi clubhuis met een leuk bos rondom. Na de lunch uit het vuistje en het afscheid van de laatste ouders hebben we een paar spelletjes gedaan zoals boompje verwisselen. We hebben het clubhuis bekeken en onze bedden neergelegd. Dat is altijd leuk omdat we dan precies kunnen zien wie vrienden zijn. Na de bedden opmaken zijn we een rondje door het bos gelopen en weten we waar we wel en niet kunnen komen. Zo is ons duidelijk dat aan de rand van Katoren het koninkrijk Eltoren ligt waar we zonder visum niet binnen kunnen. We zijn alvast begonnen met hutten bouwen zodat we een mooi onderkomen hebben in het bos. Dat bouwen valt nog niet mee, daarom was de touwbrug (gemaakt door Lungri en Sherekhan) erg in trek bij een groot deel van de groep.
Voor het eten begon het hard te regenen en zijn we naar binnen gegaan. We hebben het eerste deel van het verhaal van ‘Koning van Katoren’ gehoord. Het eten was netjes om zes uur klaar en LEKKER! (ouders, Welpen lusten gewoon broccoli met een sausje). Na het eten het gebruikelijke corvee gedaan en klaar maken voor het avondspel. De welpen moesten in een afgezet stuk donker bos verschillende vogels zien te vinden door goed te luisteren naar het geluid dat ze maakten. Sommige waren makkelijker te vinden dan anderen maar het was wel te doen. Het groepje van Storm heeft gewonnen.


Na deze avonturen was het tijd voor tekencontrole en tandenpoetsen en het volgende hoofdstuk uit het boek. En nu ligt iedereen lekker te slapen. Zzzz…

Akela.

hutten bouwen

DAG 2

Uitdaging Katoren

De dagen voor vertrek kregen de leiding een brief van ene Stach. Hij vroeg of de welpen konden helpen met zeven opdrachten van de zes ministers. Ze zijn mee gegaan op kamp. Het zijn de ministers van veiligheid, cultuur, koninkrijkszaken, eten en drinken, gezondheid en de minister-president. Er is één taak al volbracht, nu de andere zes nog. Helaas in mijn vriend Tevanje samen met zijn broer Onjever niet mee.

Pershant

2 dag kamp hoi ik ben Hielke en ik ga vertellen wat ik gedaan heb. Bijvoorbeeld net appelmoes gemaakt. Nu moet ik stoppen tot ziens!!

Hielke

we zijn de dag begonnen met ochtendgymnastiek en havermout als ontbijt.
we hebben als ochtendspel Granaatappels gespeeld met in het veld waterballonnen als granaatappels die kapot springen als je er op gaat staan. oe vond het leuk om Sherekhane te bekogelen met waterbalonnen en toen hij terug begon te gooien vonden de welpen het wel leuk om hem te helpen en zo vlogen de granaten in het rond.
de kinderen hebben hun eigen appelmoes gemaakt door samen de appels te schillen en te snijden, aan het einde is het nog gekleurd met kleurstof en hadden we blauwe groene rode en oranje appelmoes. Aansluiten een aardappel schil wedstrijd gedaan.
’s middags was er de kampdoop waaronder er 8 welpen en Raksha en Lungri zijn gekampdoopt, alle welpen kregen daardoor een nat pak en zijn allemaal onder de douche geweest.
we hebben als avondeten gyrosvlees en andijvie gegeten samen met onze zelf gemaakte appelmoes.
na het corvee een leuk avondspel gespeeld waar Dieke het spel heeft gewonnen. Chikai heeft nog een verhaaltje voor gelezen en nu liggen ze allemaal heerlijk te slapen.

oe

DAG 3

Vandaag is de derde dag van het zomerkamp, we hebben net gegeten en gaan straks weer leuke spelletjes doen. Vandaag moet Stach de draak van smook verslaan. We hebben gisteravond een spel gespeeld waarbij je een ov-chipkaart kreeg en die moest je steeds door ruilen totdat je een boom omhakte. Maar er liepen 2 leidingen rond. als die je zien en de goede naam riepen moest je weer helemaal opnieuw beginnen. Het was wel moeilijk. Dieke heeft gewonnen.

Decibellers Ilse, Naomi B en Nick en Brian

We hebben ertenschieters gemaakt van ballonnen, kartonnen ringetjes en plakband. Daarna hebben we 2 bekers munitie gemaakt van crêpepapier. Vervolgens hebben we geoefend met schieten om uiteindelijk de draak van Smook te verslaan. Ook vonden we het leuk om er een rotzooi van te maken. Toen nog even buitenspelen of een ducky lezen. Daarna lekker middag eten met een glaasje melk. Dit was het tot nu toe!

Nick en Brian.

Vandaag is het nog steeds de derde dag van het zomerkamp. We hebben net gegeten. Het was een lekkere BBQ. We gaan zo een avondspel spelen. Hopelijk wordt het een leuk avondspel. Morgen gaan we weer leuke dingen doen. Chikai en Lungri waren jarig. Het was een leuke dag. En we hadden een een ijsje. We hebben een draak getekend. 2 draken families hebben tegen elkaar gestreden met vuurballen. Ik was hier heel goed in.

Brain en Ilse

Na een goede nachtrust begonnen we met ochtendgymnastiek. Sommige welpen moesten nog echt worden wakker gemaakt door Raksha. Gelukkig, kregen we al snel te horen wat de volgende opdracht was waarmee we moesten helpen van Stach. De gemene draak van Smook moet verslagen worden. Eerst werd er blindvolleybal gespeeld. De welpen gingen met afval gooien en uiteindelijk stond er bij beide teams een draak, de draak van Smook. Gelukkig hadden Oe en ik een idee om de draak te verslaan. Er werden erwtenschieters gemaakt en een hoop munitie. Vervolgens mochten de welpen eerst even oefenen en daarna werd er op de draak geschoten. Elk groepje deed hard zijn best om de draak als eerste te verslaan. Met een beetje vals spelen won het groepje van Storm en Ilse. Iedereen had na afloop wel een hoop bloed op zijn handen en gezicht (nat crepepapier geeft af). We hebben ook nog een potje trefbal gedaan. Twee draken families streden tegen elkaar. Gelukkig was Ilse super goed en kon als laatste Bastiaan af gooien van de andere familie. Lungri had drakeneieren gevonden en deze moesten kapot worden gemaakt. Hier zaten dan opdrachten in die moesten worden uitgevoerd. Dieke, Ilse, Timo en Pershant moesten een handkusje geven. Gek genoeg, kozen ze allemaal een leiding. Hielke en Mauro hebben een geheim verteld aan de leukste leiding (Lungri). Er zijn ook nog allerlei knuffels voorgesteld. Er was zelfs een krokodil van 12 jaar oud. Nick heeft in mijn vriendenboekje moeten schrijven, bedankt draken ei! Akela had vervolgens een creatieve bui en iedereen mocht zijn fantasie de vrije loop gaan en de draak tekenen/verven. Oe en Sherekhan zijn de BBQ gaan aansteken. Er was een hoop vlees over, terwijl iedereen toch echt veel heeft gegeten. Chikai en Lungri waren jarig geweest en na een liedje trakteerden ze op een ijsje. Bij het nachtspel moesten we de 7 koppen van de draak van Smook verslaan. Het ging gelukkig een stuk beter dan gisteren, dus de draak werd nu snel verslagen. …..Ik was blij, want eindelijk konden we lekker slapen of in ieder geval ik, Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

Liefs,

Chil

PS: Bedankt voor de toffe kaart  Tabaqui en aanhang.

Dag 4

Gisteravond hebben we een smokkelspel gedaan. We moesten 7 bommen verzamelen en die naar Akela brengen. Toen gingen verstoppen en naar bed en wij waren vooruit gelopen. Toen gingen we we slapen tot we wakker werden. Onze ochtend begon met een estafette van ochtendgymnastiek. Daarna gingen we eten en Storm had 4 wentelteefjes op toen gingen we corvee doen.

Storm

We spelden stop de kerken dat was leuk. Eikeltjes stad is ook nodig natuurlijk. We hebben gegeten en toen naar de stad. Snoep en weet ik veel wat gekocht dadelijk avondspel wat zal het zijn?????

Rafael en Bastiaan.

Vandaag waren zijn we in Uikemene, of te wel de stad van de bewegende kerken. Na de ochtendgym werden we verblijd met heerlijke wentelteefjes. Na het ontbijt en corvee hebben we de kerken van Uikemene leren kennen door het doen van spelletjes. De lunch waren Tosties in de kampvuurkuil. Na de lunch hebben we snel onze uniformen aangedaan en zijn we naar de stad gelopen. In hartje Bennekom zijn we wezen shoppen in de centrale straat. Bij terug komst zijn we op ons bed gaan liggen, om met onze nieuw verworven speelgoed te spelen. Het avond eten bestond uit bami met vruchtjes en yoghurt toe. Na onze doen van onze corvee’s vonden we buiten lichtjes, terwijl we deze volgde vonden we de rest van de puzzelstukjes. Het moeilijke was dat er twee sporen waren, gelukkig kwamen we elkaar ergens in het bos tegen. De weg terug was nog spannend, zouden we het clubhuis wel vinden? Hier de puzzel in elkaar gezet. Er bleek een stukje te missen, deze hebben we buiten in het donder gevonden. Nu ligt iedereen tevreden in hun bed en droomt lief.

Sherekhan

DAG 5

Afzetterijgers. We hebben het bloemkolen, konijnen, wezeljagers gedaan. Pershant en Nick waren bloemkolen terwijl de rest een wezel was. Stach had gisteren breek lichtjes opgehangen die we moesten volgen, ons groepje vond vijf puzzelstukjes en de andere twee. We brachten de kerken bijeen en wonnen.

Dieke

We hebben een ruilspel gespeeld en we hebben veel gekregen zoals een trommel. O, ja bijna vergeten we zijn in Bennekom

Mauro.

Dag 5 alweer alle welpen in beste sfeer er is een leuk muziekje opgezet. Zoals Mauro al in zijn verslag heeft geschreven hebben we een ruilspel gespeeld. We liepen naar de stad waar een markt was en daar hebben we met een rietje bijvoorbeeld een snoepje ruilt  daarvoor weer een kaartspel enz. enz. enz. Uiteindelijk heb je iets heeeeeeeeeeel moois.

Timo gids nest bruin.

Vandaag zijn we naar Afzetterijen gestuurd om de knobbel neuzen te bestrijden. Na het ontbijt waarbij Raksja voorlas uit het boek en de corvees was het tijd voor een paar korte spelletjes. Om vervolgens met zijn alles diep het bos in te gaan (waren we hier gisteravond nu ook???). Bij verschillende posten konden we de ingrediënten (wijnazijn, bloem, mosterd veengrond) om zalf tegen knobbel neuzen van te maken. Deze konden we bij de bank inleveren voor geld. Het was wel oppassen voor de stuik rover. Tip van de dag: Als de leiding zegt dat een lange broek met dichte schoenen een goed idee is, kan je daar beter gehoor aan geven.  Terug bij het clubhuis hebben we in de kampvuurkuil gegeten en zijn we kort daarna snel vertrokken naar de stad, hier was namelijk de jaarlijkse vlegelmarkt. De ideale plek voor een ruilspel, gewapend met een uniform en een lang rietje gingen de welpen op pad. De mooiste dingen werden verzameld, van suikerspin tot boeken. Terug bij het clubhuis ging iedereen lekker uitrusten op zijn haar bed. Na deze korte pauze werden de kaarten voor thuis geschreven. Het avond eten bestond uit pannenkoeken in verschillende kleuren. Iedereen had zoveel honger dat ze allemaal opgingen. Het avondspel bestond uit een casino waar iedereen zijn geld van eerder deze dag kon verhogen zodat we genoeg hadden om alle medicijnen tegen de knobbel neuzen op te kopen en gratis te verstekken. Na het tandenpoetsen viel iedereen in de diepe slaap, dromend over waar we morgen nu weer naartoe gestuurd zouden worden om een probleem op te lossen.

Sherekhan

DAG 6

In de ochtend gingen we voetballen en daarna moesten we naar binnen want we moesten eten en gisteren moest ik afwassen en het gaat ook een leuke dag worden.

In de ochtend gingen we voetballen en toen had Quinten’s team gewonnen met 1,7. En toen gingen we eten en toen we klaar waren toen gingen we kleien en er waren hele mooie beeldjes gemaakt. Toen we klaar waren toen moesten we onze zwemspullen pakken want we gingen zwemmen en er waren ook 2 duikplanen en die waren leuk en er waren ook leuke spuiten.

Quinten

Het was een natte dag in Ekilibrie.

Na een creatief ochtendprogramma met zelf gemaakte klei (gekleurd brooddeeg) werden de zwembroeken uit de tas gevist en zijn we naar het Bennekomse buitenbad vertrokken. Na een picknick onder een boom met een royaal belegd stokbrood en een pakje sap on the side lagen de Welpen snel in het water. Met de glijbaan glee je snel  het water in, maar met de duikplank kan je ook heel erg snel het water in duiken. Er zijn eikeltjes opgedoken in het ondiepe bad. Als echte Hollanders zijn er dijken gebouwd en ook dijken doorgebroken. Na een lekkere douch in het clubhuis was er een verdiende platte rust. ’s Avonds kwamen de raarste voorwerpen langs bij het kampvuur. Ooit gehoord van een tandpasttubeuitknijper of een campingdeuropenhouder?

Vetmachinist van dienst, Lungri

plons

DAG 7

We hebben in de ochtend spelletjes gespeeld in onze pyjama. Er is bijvoorbeeld stratego en zeeslag gespeeld. Er zijn ook puzzels gemaakt. Vandaag moet Stach op de stoel van Stellingwoude gaan zitten. Het kamp is al bijna afgelopen. Nog maar een nachtje slapen, vanavond is de bonte avond. Dan gaan we allemaal iets leuks doen.

Decibellers Ilse.

Na de brunch hebben we gespeeld met het spinnenweb. Daarna hebben we een posten spel gedaan. 1 post was een verrassing: een springkussen, een andere was pictionairy. Toen hebben we stukjes voorbereid voor de bonte avond. Toen oefenen. Toen eikeltjesstad vernielen. Het eten was patatjes met je handjes zonder bord. Alle saus die je pakte moest je op eten. Nick moest het met zijn mond op eten omdat hij er geen patat meer wilde. Vanavond is er een bonte avond en morgen gaan wij weer naar huis, maar Nick wil liever hier blijven want het is hier veel te leuk.

Decibellers Naomi B, Ben(Storm) en Nick

Vanmorgen lagen de meeste welpen nog lekker te slapen toen het tijd was om op te staan. Daarom besloot de leiding dat de welpen die al wel wakker waren in hun pyjama en slaapzak in de eetzaal mochten gaan zitten waar de leiding spelletjes neer had gezet. De rest mocht nog lekker blijven liggen. Ondertussen werden er in de eetzaal puzzels gemaakt, Duckies gelezen en allerlei spelletjes gespeeld. Toen ook Hielke en Brian wakker waren geworden was het tijd om aan te kleden. Ondanks dat het al veel te laat was voor een ontbijt was er toch ochtendgymnastiek. Daarna was het tijd voor een brunch. Na de brunch zijn we lekker naar buiten gegaan. De touwbrug was omgetoverd tot een spinnenweb waar de welpen doorheen moesten klimmen. Hierbij moest goed samen worden gewerkt. Dit was precies wat Stach nodig had bij zijn opdracht van vandaag, namelijk op de stoel van Stellingwoude gaan zitten met behulp van 6 hoogwaardigheidsbekleders. Ook werd er een spel gespeeld waarbij de welpen met zo min mogelijk handen naar de overkant moesten komen. Het volgende spel was een postenspel. Het spinnenweb werd nog een keer geprobeerd en er werd pictionary gespeeld. Maar het hoogtepunt was toch de post bij Lungri en Chil. Iedereen werd geblinddoekt zodat de post nog even een verrassing bleef. Er stond namelijk een springkussen!! Zo konden we Stach ook nog helpen van de springen. Hierna kregen alle corvee groepjes 3 kaartjes met daarop een wie, een wat en een waar uit het verhaal van Koning van Katoren. Het was de bedoeling om met deze kaartjes een stukje voor de bonte avond voor te bereiden. De andere welpen moesten dan proberen te raden wat er op de kaartjes stond. De rest van de middag was er tijd om stukjes voor de bonte avond voor te bereiden en te spelen op het springkussen. Daarna was het tijd om patat te eten op een scoutingmanier: de tafels ingepakt met folie en de sauzen erop gespoten. ’s Avonds was het dan eindelijk tijd om de stukjes aan de andere welpen te laten zien en het voorleesboek uit te lezen. Omdat Katoren nu een nieuwe koning had, waren er sterretjes voor alle welpen. Hierna was het toch echt tijd om voor de laatste keer dit zomerkamp ons bedje op te zoeken.

Raksha

DAG 8

Omdat de welpen zo goed hebben geholpen met de opdrachten van Stach, vonden wij, de leiding, wel dat ze even mochten uit slapen. Terwijl alle spullen van de leiding al werd ingeladen, kwam er nog vrij weinig geluid uit de slaapzaal van de kinderen. Toen het toch tijd werd om ze wakker te maken, vonden onze (huis)tijgers het leuk om de laatste partypoppers te gebruiken. Dus werden de welpen wakker gemaakt met een hoop kabaal en confetti. (hierbij dus de uitleg voor al de confetti in de tassen/slaapzakken/kleren). Het opruimen van alle spullen van de welpen ging super snel (we hebben alleen maar super welpen!) en daarna was het al gauw tijd voor de laatste opening in Bennekom en het laatste ontbijt. Waar er alles gegeten mocht worden. Zo kwamen er een hoop boterhammen met slagroom en hagelslag voorbij. Waardoor ik (Chikai) plotseling geen trek meer had in een ontbijt… Nick vond tijdens het ontbijt nog een zakje met een USB-stick erin, met daarin een bedankje van koning Stach voor alle welpen, wij hebben hem natuurlijk geholpen om koning te worden. Na dat we met zijn alle het terrein zijn overgelopen om de laatste vuilnis op te ruimen kwamen de eerst ouders al en was het tijd om terug te gaan naar Dordrecht. Waar wij voor de laatste keer uit volle borst het volkslied zongen en van Lungri allemaal een naambandje kregen.
Van hielke (en zijn ouders) kreeg de leiding een mooie zonnebloem en daarmee was het kamp toch echt afgelopen! En was het tijd om een lekkere warme douche op te zoeken om vervolgens lekker vroeg naar bed te gaan

Helaas, maar volgend jaar weer?!

Chikai

Katoren in druk 1
Katoren in druk 2
Katoren in druk 3
Katoren in druk 4
Katoren in druk 5
Katoren in druk 6
Katoren in druk 7
Katoren in druk 8
Katoren in druk 9