oude welpen verslagen

Zomerkamp 2005

vertrek

We verzamelen om 11.30 in Dordrecht zodat we tijd hebben om alle spullen in te laden en te openen zodat we 12 uur kunnen gaan rijden. we denken rond 13,30 in Someren te zijn en na de door ieder zelf meegebrachte lunch nemen we afscheid van de ouders en start het kamp.
rest van het programma wordt na vertrek vrijgegeven aan de ouders zodat het voor de kinderen nog een verrassing blijft

Logboek

dag 1

Vandaag zijn we vertrokken naar Someren.

Toen we aankwamen hebben we eerst met z’n allen geluncht voor het clubhuis.

Het clubhuis

Daarna hebben we de slaapspullen klaar gelegd in de slaapzaal.

Slaapzaal nadat de spullen zijn klaar gelegd

Nadat de slaapspullen lagen zijn we hutten gaan bouwen. Dit hebben we per nest gedaan met hulp van de leiding.

Hut van nest Schoppen

Hut van nest Klaveren

Hut van nest Harten

Hut van nest Ruiten

Ondertussen ging de leiding een touwbrug maken waar we allemaal op zijn geklommen.

Touwbrug met iedereen erop

Toen we klaar waren met de hutten gingen we een rondje lopen door het bos om takken te verzamelen voor een kampvuur. Tijdens het zoeken naar de takken hebben we een videoband gevonden. De videoband hebben we bekeken voordat we gingen eten.

Op de videoband stond een film van een heksenvergadering, deze was stiekem opgenomen door iemand. Tijdens de vergadering werd er een spreuk gedaan om al het goede van het bos te behouden. Vervolgens werd er ook een brouwsel gemaakt maar nadat deze werd gedronken werden de heksen ineens slecht. Toen werd degene die aan het filmen was ontdekt en werd achtervolgt door de heksen. Gelukkig wist deze wel te ontkomen want het was best een beetje eng.

Toen de heksen de man kwijt waren liep hij tegen een andere heks aan, deze had het drankje niet gedronken en was nog goed. Zij gaf de man een amulet die hem ]zal beschermen tegen de slechte heksen. Ze pakte wel nog de videoband af en die hebben wij vanmiddag dus in het bos gevonden.

Geschreven door:

Nest Harten
(Sam, Kirsten, Lukas en Dana)

Dag 2

logboek ochtend

Logboek

Gisteren hebben we geslagbald en iemand had de bal in zijn oog gekregen, het oog werd blauw en ook dik.

het blauwe oog te zien

Gister avond hebben we een nachtspel gedaan, smokkelen met zilver papier, Kigo en Sherekahn waren de douane. Daarna heeft Rama een verhaal voorgelezen en iedereen ging slapen…….maar sommige bleven wakker, ze gingen van hun snoep eten en er ook mee gooien.

Nest Schoppen

Niels, Luc, Merlijn en Gosse

Logboek

van de leiding

van de leiding

Bij het slagballen vergaten veel kinderen achter de lijn te blijven. De slagploeg stond elke keer bovenop degene die ging slaan. Helaas kreeg Thijmen hierdoor heel vervelend een tik met de knuppel. Hij heeft nu een blauw oog maar we hopen dat het snel weer wegtrekt.

Vanochtend hebben de welpen voor het eerst deze week kennis gemaakt met ochtendgymnastiek. Niet iedereen was sóchtends in om te rennen maar uiteindelijk deed iedereen enthousiast mee.

Na het ontbijt hebben we een brief van de Heks gevonden en via een speurtocht spullen om zelf een amulet te maken wat ons beschermt tegen de slechte heksen. Vanaf nu gaan we dus alleen nog maar naar buiten met het amulet om.

we zijn er bijna

en de spullen gevonden snel amuletten maken

Bagheera

logboek welpen avond

Logboek zondagavond

We hebben een dorp gebouwd met takken, stukken schors en meer dingen gebouwd met een luxe buurt en een minder luxe buurt.

En ook het leukste aan het kamp, de kampdoop. Het thema was spongebob.

kampdoop bodill

kampdoop dana

kampdoop danny

kampdoop gosse

kampdoop hannes

kampdoop joris

kampdoop kirsten

kampdoop lukas

kampdoop megan

De leiding heeft ook een schommel gemaakt van touw, een balk en twee wielen.

de schommel van de leiding

De pot schafte klonten nasi met augurk en sate saus. We hadden ook een speurtocht, we moesten spullen zoeken, schelpen, schors en een soort noten. En toen moesten we een ketting maken tegen de heksen.

amulet maken

Niels, Luc, Merlijn en Gosse

Van de leiding

De welpen een groot dorp gebouwd met allemaal spullen uit het bos. Eikels schijnen het geld te zijn en Luc heeft Mike opgevolgd als de burgermeester. Als we als leiding er meer van snappen zullen we er een meer uitgebreid verslag van geven.

De kampdoop heeft ook plaatsgevonden en alle kinderen hebben het gehaald en zijn gedoopt. Ze zijn eerst met het vliegtuig naar bikini broek gevlogen. Daarna zijn ze na een modderbad een touw gaan volgen. Aan het eind van het touw moesten ze een kwal vangen om aan meneer Krab te geven zodat ze meer kans maakten bij het sollicitatie gesprek om in de Krokante Krab te werken. Voordat ze bij meneer krab kwamen werden ze nog wel netjes gemaakt door octo.

Sávonds hebben we het dierengeluiden spel gespeeld waarbij kinderen zich verstoppen in het bos om een dier na te doen en een ander kind naar dat dier op zoek is. De amuletten werkten wel we zijn niet lastig gevallen door heksen in het donker. Door de regen zijn we iets eerder gestopt. Onderweg naar het clubhuis hebben we nog wel een hele spannende brief gevonden.

Meer morgen !!!!!

Bagheera

Dag 3

De leiding doet alles andersom vandaag, dat is best raar.

Joris.

De leiding is vandaag nogal getikt, we doen alles andersom. Als we belgisch verstoppertje doen is het eigenlijk gewoon verstoppertje. Zometeen gaan we avondeten terwijl het pas ochtend is…

Hannes

Vandaag zegt de leiding dat het avond is maar het is pas ochtend en dat is super irritant.

Mike

We begonnen gisteren met ochtendgymnastiek. Daarna gingen we ontbijten en tanden poetsen. Toen mochten we buitenspelen en werd ik gekampdoopt, dat was erg vies.

Danny

logboek maandag middag

Logboek maandag middag

We hebben gegeten en kaarten gemaakt, verder op de slaapzaal gezeten

Auteur onbekend

een kaart voor thuis

Ik heb vijf kaarten gemaakt, twee voor mijn vrienden, 1 voor mijn ouders en mijn broertje en de rest voor mijn opa´s en oma´s de rest van de middag gelezen.

Danny

 

Logboek maandag avond

We hebben beestjes gezocht

Mike

SOS Help leiding is gek, ik wil weg, Grapje ha ha ha maar dat van de leiding meen ik

Doei, Hannes

Vandaag hebben we beestjes gezocht en wij hebben gevonden met zeven beestjes, morgen (misschien) gaan we kampvuur maken.

Joris

We gingen na het lezen hollandse leeuwen spelen. Daarna een soort kwartet, dat was best wel leuk. Daarna moesten we beestjes vangen. Mike, Hannes, Joris en ik hebben daarmee gewonnen.

Danny

van de leiding maandag

Na het slapen gaan zijn we lekker aan het kampvuur gaan zitten voor een paar mooie liedjes. Vervolgens hebben we afgewassen en zijn we heerlijke andijvie stampot gaan eten. In de middag hebben we kaarten gemaakt voor de ouders thuis. Door de regen hebben we wat binnen rond gehangen tot dat we gingen lunchen. Na de lunch hebben we een paar spelletjes gespeeld. Gelijk na het ontbijt hebben alle nesten een pot meegekregen om zoveel mogelijk verschillende kleine beestjes te verzamelen. Zoals hierboven te lezen is heeft het nest wat logboek heeft gewonnen. Hierna hebben we lekker uitgebreid ontbeten en zijn we in alle vroegte het bos in gedoken voor een postenspel.

lekker in het donker rond het vuur

We hopen dat het weer wel iets beter gaat worden komende dagen en ik zal zo even naar de knmi surfen. Verder heel belangrijk de eerste kaarten van het thuisfront zijn aangekomen en uitgedeeld. Bij gebrek aan een goede postbus hebben we zelf maar iets tegen een anwb paal geschroefd met een accuboor.

Morgenochtend om zes uur gaan ballonvaarders het veld voor ons clubhuis gebruiken om een ballon op te laten stijgen. Nog even kijken of er zin is om ervoor uit bed te komen maar ik zelf ga in ieder geval even kijken.

Verder is het leuk om te zien dat het gastenboek wordt gebruikt en we printen het regelmatig uit om aan het prikbord te hangen. Je kan links in het menu op gastenboek drukken en dan zit er onderin een plekje om iets te schrijven. De enter werkt alleen niet daarvoor moet de zin afgesloten worden met
en sommige leestekens komen niet helemaal over. Beter iets dan niets. Dit is een directe link naar het gastenboek.

Zo ik ga ook zo slapen in mijn nieuwe bedje in someren en morgen meer….

Bagheera

afwassen kunnen ze misschien thuis ook wel

Dag 4

Logboek dinsdag

We moesten in het donker zonder zaklamp naar de molen lopen, maar…… dat was aan de andere kant van het bos! En het bos was SUPER DONKER, dus Louie rende ons er een stukje heen.

De volgende dag (dinsdag) waren we om 6 uur op en dus kwam Bagheera en pakte zijn matje ( om te slapen) en ging naast ons slapen. Om negen uur werden we wakker en na het ontbijt deden we het pinda/pastaspel. Dat liep wel uit de hand, maar het was LEUK!!! Enne, tsja dat was het eigenlijk.

Megan

Luc a la pasta pinda

We hebben in het donkere bos gelopen en zonder zaklamp. Het was stikkedonker. Eerst naar de molen en toen naar de schommel die we zelf hebben gemaakt. Toen naar Sahi. Daar moesten we een spel bedenken. Toen naar Kigo. Daar hebben we een lied gezongen en toen waren we klaar. Als eerste.

Vandaag (dinsdag) deden we ochtendgymnastiek en hebben pas middag gegeten. En we hadden een chocopasta en pindakaas gevecht. Kirsten en ik wilden heel de tijd een schep op ons gezicht, dat zie je wel op de foto.

Bodill

Kirsten en Bodill tijden pasta pinda stratego

Als vervolg op Hannes:

De leiding is weer normaal (nou ja, zoals ze eerst waren). Probleem: Ze willen niet toegeven. We hebben ontbeten, dus niet avondeten ´s ochtends. Wat de welpen van het ochtend-avondeten vonden was niet gunstig.

Ochtendgymnastiek was zo… uh… leuk! (ahum). Gisteravond is de “helft” van de spreuk die we nodig hebben gevonden, op naar de andere helft! Goed nieuws: vanavond kampvuur!

Timme

Mike, Kirsten en Bodill in team overleg

De leiding was gehypnotiseerd, dus alles was andersom. ´s avonds gingen we ochtendgymnastieken. We moesten opdrachten doen: de wieken van de molen tellen, op de zelfgemaakte schommels met je groepje 5 minuten lang schommelen, een liedje zingen en een spel verzinnen. Toen gingen we slapen. P.S. de leiding is weer normaal.

We hebben vanochtend een gevecht gedaan. Twee teams: de pindakaas (winnaars) en de pasta´s (verliezers). De een kreeg pastastrepen de andere pindakaasstrepen. Je moest ook een vlag verstoppen en als je die vond win je! Je kreeg ook kaartjes. Er waren goede en slechte. Ik was van de pinda´s.

Thijmen

Ongehavend trokken de pasta's ten strijde

Logboek dinsdag, deel 2

We hebben een modder race gedaan, als eerste gingen we van een zeepglijbaan af. Daarna moesten we onder een zeil door kruipen met allemaal modder eronder. Als derde moesten we een bekertje yoghurt over ons hoofd gooien (heel leuk) zonder handen. Als vierde over een balk klimmen en dan kwam je in een modderbadje terecht. Als laatste moest er nog een voorwerp gezocht worden in een groot schuime zwembadje.

Megan

We hebben een modder race gedaan en dat was nogal vies maar ja……..!

En dadelijk als we naar bed gaan een donald duck lezen, leuk he! En het is hier super leuk J

Bodill

We hebben een ‘super-power-modderrace’ gedaan. De naam zegt het al: je wordt er niet schoon van. Aan de andere kant werd er wel schoonmaakmiddel bij gebruikt (zo’n heel veel liter) om gladheid te veroorzaken. Enuh……., het eten was héééél lekker. Boontjes, gebakken krieltjes en een gehaktbal.

Timme

We hebben een leuke modderrace gedaan. Je werd harstikke smerig. Er waren vier teams. Ik was derde geworden met mijn nest (team). Daarna lekker douchen, lekker schoon. Daarna hebben we gegeten: gebakken krieltjes, boontjes en een gehaktbal. Als toetje was er vanille en chocolade vla.

Thijmen

Van de leiding

Deze dag stond in het teken van vies en goor, we hebben eerst het bij de kinderen bekende spel levend stratego gespeeld alleen met andere team namen. Zo waren er de pinda´s en de pasta´s. Als je af was kreeg je een extra streep op je wang. Zeker bij de partij van de choco´s was het enthousiasme hoog om zich zelf onder te laten smeren. Helaas moet ik als commandant van de pasta´s toegeven dat de pinda´s hebben gewonnen.

In de middag hebben we de megablubberpowerrace georganiseerd. De volgende onderdelen waren er in opgenomen: zeephelling, modderzeil, yoghurt gooien, klimmuur en zoeken in de zeepbak. Hoewel niet duidelijk is wie er heeft gewonnen zijn wel alle kinderen zo smerig geworden dat douchen de enige optie was.

In de avond hebben we eerst het vreemde voorwerpenspel gespeeld. Bij dit spel komen er voorwerpen voorbij waarvan de kinderen geen flauw idee hebben wat het is. Verschillende leiding leggen uit wat het kan zijn en de welpen moeten gokken welke leiding gelijk heeft. Na dit spel zijn we doorgeschoven naar de kampvuurkuil. Na een paar liedjes kwam er ineens een vreemde man aanlopen. Later bleek dit Jan Perenboom te zijn, een bekend heksen onderzoeker en de maker van de video.

Jan heeft ons nog aanwijzigingen gegeven voor het recept en morgen hopen we in de stad alle ingredienten te kunnen vinden. Hoewel sommige best raar zijn als nijlpaardenbloed en een glazen heksen oog.

Door problemen met de server volgt er niet morgen meer, daar dit gisteren betreft, maar vanavond meer……

Bagheera
Dag 5

logboek woensdag ochtend

Gisterenavond deden we een spel en dat heette, wie heeft gelijk? Er was steeds weer een nieuw ding en de leiding hield een verhaal over wat het was. Daarna mochten we stemmen op het meest geloofwaardige verhaal. Ondertussen waren Bagheera en Sherekahn een vuur aan het stoken in de kampvuurkuil. Toen kwam Jan Perenboom langs. Bagheera vroeg aan hem wat hij hier kwam doen. De man antwoordde dat hij op zoek was naar heksen en daarna begon hij over een recept. Iedereen moest wat onthouden. Toen ging hij weer weg en gingen wij slapen zzz.

’s Ochtends was Bodill jarig en kreeg ze na het ontbijt cadeautjes van de leiding. Ze kreeg een zelfmaak sieraden set, een Bagheera knuffeltje en een happy birthday pet!

(Dana en Kirsten)

Het kampvuur was heel gezellig tot Jan Perenboom kwam. Perenboom deed al jaren onderzoek naar heksen.

(Sam)

Toen we wakker werden gingen we ochtend gymmen en een spelletje doen.

(Lukas)

logboek woensdag avond

We zijn naar de stad geweest en ik heb leuke dingen gekocht. Het was leuk!

(Dana)

We zijn ’s ochtends naar de stad gegaan in Brabant! Toen we in de stad waren hebben we eerst brood gegeten. Daarna ging iedereen de winkels in en gingen we dingen kopen. Vooral de meiden!! Twee kinderen kwamen met zes tassen terug (Megan en Kirsten). Toen we allemaal klaar waren gingen we weer terug lopen. Veel kinderen moesten naar de wc en de meeste moesten lang wachten.

(Kirsten)

We zijn vandaag naar de stad geweest en ik heb leuke cadeaus gekocht voor mijn familie.

(Sam)

We zijn naar de stad gegaan en ik heb mooie cadeaus gekocht.

(Lukas)

Van de leiding

Vandaag vonden we het toch de hoogste tijd om al het meegenomen geld te spenderen. En er is geen betere plaats voor dan in het dorp. Na het ontbijt en het vieren van de verjaardag van Bodill vertrokken we met onze zelfgemaakte lupa’s naar het dorp. Het was nog een flinke wandeling, maar hier kwamen verbazingwekkend geen klachten over.

Aangekomen begonnen we met het opeten van de lupa’s op het stadhuisplein. Toen het startsein was gegeven renden de kinderen alle kanten op. Ze konden niet snel genoeg hun geld opmaken.

Zelf besloten we ons neer te vlijen op een terras en daar te genieten van onze welverdiende rust met een kopje cappuccino en een heerlijk niet zelfgemaakt broodje. Wat een rust.

Helaas kwamen al snel de kinderen hun aankopen showen en was het gedaan met de rust, maar ja dat staat in de taakomchrijving. Ook hadden sommige kinderen gezien dat de kruidvat blaadjes van een toverboom verkochten. Gewapend met de 20 cent die ze van Sahi kregen vertrokken ze richting de kruidvat om het eerste ingrediënt aan te schaffen.

Ook de andere ingrediënten werden gevonden in verschillende winkels. Zo verkoopt de plaatselijke opticien glazen ogen en kan je bij de bloemist aftreksel van een zwarte roos vinden.

Voor sommige kinderen was het veel te vroeg half vijf en moesten ze uit de winkels worden getrokken. Het was de hoogste tijd om te vertrekken richting het clubhuis, want Louie en Bagheera waren hard aan het bakken. Bij het clubhuis aangekomen gingen de kinderen de platte rust in en daarna mochten ze vrij spelen totdat de pannenkoeken af waren.

Voor het toetje had Bodill een verrassing. We mochten ieder ons eigen cakeje versieren met verschillende snoepjes. De snoepjes gingen meer de monden in dan dat ze ook daadwerkelijk op het cakeje kwamen. Toen alles weg was en iedereen helemaal vol zat met ongezonde dingen was het tijd voor het verjaardagsfeestje. Zoals het hoort gingen we appelhappen, spijkerpoepen (alleen dan met stiften), koekhappen en Bagheeratje prik. Als afsluiter gingen we nog even liedjes zingen rond het kampvuur en daarna was het toch de hoogste tijd om te gaan slapen.

Kigo.

Dag 6

Logboek woensdag avond en donderdag

Eergisteravond is Jan Perenboom gekomen bij het kampvuur. Hij bestudeerde heksen. Een paar heksen waren het bos aan het vernietigen. We hebben al een deel van de spreuk, nu hoeven we alleen nog de andere helft.

Vandaag zijn we bij het zwembad geweest, we zijn heel vaak van de glijbaan af gegaan. Hierin hebben we allerlei stunts gedaan.

Gosse


Vanochtend hebben we hard gerend en daarna een spel gedaan, Hollandse Leeuwen. Vanmiddag zijn we naar het zwembad geweest, het was heel leuk. Vooral toen Bagheera ons op tilden en als afval weggooide. We hebben ook Hollandse Zeehonden gedaan in het zwembad. Dit gaat net als Hollandse Leeuwen, alleen moet je nu de anderen boven het water uit tillen.

Luc

 

We hebben gister spelletjes gedaan. Ik vond Bagheeraatje prik het leukst. Vandaag zijn we naar het zwembad geweest en hier hebben we leuk gespeeld. ’s Avonds hebben we heel veel lekkere broodjes hamburger op.

Merlijn

Gisteravond nadat we hadden afgewassen gingen we een kinderfeestje doen. We deden Bagheeraatje prik, appel slurpen, koek happen en spijker poepen. Hierna werden er bij het kampvuur hele leuke verhalen verteld door Bagheera en Louie, deze waren erg spannend en cool.

Vanmiddag hebben we gezwommen. We gingen ook naar 50 cent duiken in het 2 meter bad, maar we hebben hem niet meer gevonden. We hebben ook Hollandse Zeehonden gedaan, een andere uitgave van Hollandse Leeuwen. We zijn ook veel van de glijbaan gegleden, de opblaaskrokodil ging hierbij ook mee. En zoals gewoonlijk hebben we ook gestoeid met de leiding. De pot schafte vanavond hamburgers.

Niels

Van de leiding

Gisteravond hebben we een kinderfeestje gedaan voor Bodill. Zij is gisteren 9 jaar geworden. We hebben allerlei spelletjes uit de oude doos gehaald. Zo hebben we Ezeltje Prik gedaan, alleen dan met een Bagheera figuur. Arme Bagheera is best vaak in zijn buik gestoken. We hebben ouderwets spijker gepoept en koek gehapt. Bij het appelslurpen moesten de kinderen zonder handen en met hun mond een drijvende appel uit de pan happen. Na het feestje hebben Bagheera en Louie een improvisatie verhaal verteld. De kinderen waren allemaal heel aandachtig aan het luisteren. Ook Tony, de vriend van Rama, had nog een spannend verhaal over het schip “de Vliegende Hollander”.

 

Vandaag zijn we naar het zwembad gegaan. Het was een heel ruim buitenzwembad wat speciaal voor ons nog even open bleef. We hadden dan ook de glijbaan en het hele zwembad voor onszelf. Er was een tunnelglijbaan die eigenlijk altijd wel bezet was met welpen. Ze kwamen er op allerlei manieren uitzetten. Ze waren aan het stunten. Ook de krokodil ging mee de glijbaan af. Het was nog een hele kunst om hier op te blijven zitten. Het was af en toe een beetje koud, maar gelukkig was het bad verwarmd. We hebben geprobeerd de 50 cent van Louie op te duiken, maar zelfs met de duikende welpen konden we deze niet vinden. Hierna hebben we Hollandse Zeehonden gedaan. Het was de bedoeling dat de welpen boven het water worden opgetild. We hebben ook nog even in de regen gezwommen, maar toen het zwembad dicht ging moesten we er toch echt uit. Gelukkig werden we weer schoon en droog opgehaald met de auto.

De leiding

Dag 7

Logboek vrijdag ochtend

Er is vannacht wat gebeurd, we hebben een drank gemaakt voor de heksen.

Net hebben we tijdens de ochtendgymnastiek speelgoed gevonden in de pan van het drankje.

Mike

We hebben de spreuk gevonden en alle spullen. De spullen hebben we in een ketel gestopt. Daarna hebben we de spreuk uitgesproken. Vanochtend hebben we de ketel gevonden toen we balletje trap speelden. Er zat een brief bij. De heksen waren weer normaal door de spreuk en de drank.

Danny

De pan op het vuur in de kampvuurkuil

 

Vannacht hebben we de toverdrank gemaakt, vanochtend hebben we de ketel teruggevonden met een brief erbij van de heksen. Er zat ook wat magisch speelgoed bij.

Joris

Vannacht werden we wakker gemaakt en moesten we naar de kampvuurkuil waar een pan op het vuur stond.Toen moesten we het drankje maken en de spreuk zeggen.

Toen we klaar waren ging het vuur knetteren en was er een hele felle lichtflits, daarna gingen we weer naar bed. De volgende ochtend was de pan weg. Toen vonden we de pan terug met een brief en magisch speelgoed. In de brief stond dat alles goed was gegaan.

Hannes

De felle flits na het uitspreken van de spreuk

Logboek vrijdag middag

We hebben vanavond bonte avond. Iedereen moet een stukje verzinnen of een liedje verzinnen. Ik heb ook twee kaarten gekregen van mijn ouders en één van mijn opa en oma. We hebben ook de hutten gesloopt. En we hebben ook al een beetje opgeruimd.

Danny

We hebben vanavond bonte avond en daarvoor moeten we een toneelstukje spelen. We hebben geoefend maar het lukte niet erg goed. Toch hebben we nog wel wat leuks kunnen verzinnen. Dadelijk gaan we op een podium toneel spelen.

Joris

We hebben vandaag de hutten gesloopt en we hebben geoefend voor de bonte avond. Dan moet je met je nest een toneelstukje doen en dat is super cool maar het is ook de laatste avond.

Tot morgen mam. Doei

Mike

We hebben vanavond bonte avond en daarvoor moeten we een toneelstukje oefenen met je nest. Toen daarna moesten we de hutten slopen. Daarna zijn we gaan eten: friet met knakworstjes.

Doei

Hannes

Van de leiding

Vandaag is de laatste dag van het kamp en dat betekent maar één ding: bonte avond. Maar voor dat het zover is hebben we nog een hele dag te vullen.

In verband met de nachtelijke escapades waarbij we in de kampvuurkuil het omkeer drankje moesten maken hebben de kinderen lekker uitgeslapen want dit konden ze wel gebruiken. Uiteraard volgde daarna gewoon de ochtendgymnastiek en is het ontbijt meer een brunch geworden.

Na de brunch hebben we vlaggenroof gespeeld met ipv verschillende rangen ‘papier, steen, schaar’ (paper, rock, scissors). Vervolgens hebben de kinderen nog even vrij gespeeld en toen zijn ze de platte rust ingedoken.

Tijdens de plaate rust hebben we ook alvast de tassen een beetje op laten ruimen zodat dit morgenochtend wat sneller klaar kan zijn. Na de platte rust zijn de ‘opdrachten’ voor de bonte avond uitgedeeld zodat dit per nest geoefend kon worden. De opdrachten bestaan uit het verzinnen van een toneelstukje of liedje en het uitbeelden van een aantal voorwepen waarna het publiek dit moet raden.

Vervolgens zijn de kinderen naar buiten gegaan om de hutten af te breken en takken en pionierpalen weer een beetje op te ruimen.

Daarna volgde het avondeten bestaande uit frietjes met knakworsten. Daarbij zijn we er achter gekomen dat een aantal kinderen behoorlijk wat friet weg kunnen werken. Gevolgd door corvee en nu even buiten een aantal spelletjes spelen gaan we zometeen beginnen aan de bonte avond waar we uiteraard een groot feest van gaan maken.

De leiding.

Leiding lied

Op de melodie van Country Roads van The Hermes Houseband

Niels diewordt zeeman

Straks verkenner

Na vier welpenkampen, wordt hij een blauw gevaar.

Sam gaat ook mee, naar een blauwe blouse,

We zullen julllie missen, veel plezier aldaar

Refr:

Het is tijd, terug naar huis

Dat is jammer, het was zo leuk,

In Someren, zo gezellig,

Terug naar huis, oh het is tijd!

Luc blijft springen, als een Skippy

Ook in het dorp, bouwt hij steeds maar door.

Mike zijn vriendje, altijd hand in hand,

Was burgemeester, van een dorp gebouwd in zand.

Refr.

Merlijn in t donker, vindt hij niet zo fijn,

Hij kan goed zoeken, hij houdt ook van gein.

Bij Kirsten daar, vieren muggen feest.

Maar bij dweilhocky is ze snel geweest

Refr.

Gosse is dapper, bij het drankje

hielp de heksen, krijgt nu een bedankje.

Dana´s haren vol met klitten

Kicho mocht ze kammen, zelf liet ze ze zitten.

Refr.

Lucas op kamp

En al winnen

Het is zeker, Lucas die is binnen

Thijmen zag sterren, een harde kanl

Had een goed zomerkamp, ondanks het slagbal

Refr

Timmen schreeuwend,

Stoere kerel, fanatiek ja, wint hollandse leeuwen

Bodil jarig, werd negen jaar oud,

Kreeg allemaen

al kadoos, die ze lekker houdt

Refr.

Stoere Megan

Laat zich niet kennen

Met alle tasjes, door de stad heen rennen

Hannes binky, met mooie haren

Verkocht jojo´s, niet bang voor gevaren

Refr

Danny´s luchtbed,

Met pomp zo fijn,

Het was steeds lek, ´t zal hem een zorg zijn.

Joris houdt van, de kleine beestjes,

Met een verdwaalde egel, vierde hij zijn feestjes.

Refr

 

Gevonden:

Brief van Minerva

We hebben een brief gekregen van de goede heks Minerva.

Brief van Minerva

Nog een brief van Minerva

We hebben nog een brief van Minerva gevonden.

Nog een brief van Minerva

Herfstkamp 2005

We gaan op kamp.

Het is weer zover, na zomerkamp hebben we even moeten wachten maar vandaag gaan we dan toch weer lekker op kamp. Het is welliswaar maar voor 2 dagen maar des te meer pret natuurlijk. Zomerteen vertrekken we richting de Biesbosch om lekker te gaan lunchen en vervolgens van het weer te genieten (hopelijk) en een flink stuk te gaan zeilen. De welpen zullen toch eerst moeten leren zeilen. Daarna zullen we een eiland toeeigenen om te overnachten. Maar voor die tijd laten we op het internet nog iets van ons horen.

Piraten trotseren de zeeën

Vanochtend zijn we goed en wel vertokken op onze barre toch over de woeste zeeën. De Zwarte Parel heeft goed stand gehouden en ons op de plaats van bestemming gebracht. Vandaar moesten de wegen scheiden en is een ieder voor zich op pad gegaan. De schavuiten, de rovers en de boekeniers (nesten gedurende kamp) zijn vol vaart verder gevaren om zich zodoende door de wind op de plaats van bestemming te laten eindigen. Hier aangekomen hebben we een spel van behendigheid en tactiek gespeeld. Met behulp van het oude morse kregen we opdrachten door welke vervolgens uitgevoerd moesten worden. Dit kwam neer op ballonnen achter het galjoen te hangen en proberen de ballonnen bij de ander kapot te maken. Na een heerlijk rovers maal hebben de dekzwbbers hun klusjes gedaan om daarna met de orde van de dag verder te kunnen: stelen en smokkelen. Per piraten duo moest er goud gesmokkeld worden, maar je moest oppassen voor de zoeklichten van het fort. Kwam je toch in de lichtstraal terecht moest het goud ingeleverd worden en kon dit opnieuw geprobeerd worden. Maar ook de stoerste rover hebben hun slaap nodig om morgen weer tegen dag en dauw en rooftocht te gaan.

Een heerlijke dag om een piraat te zijn

Arghh zoals het bij echte piraten hoort zijn we gister tot laat in de avond door gegaan met het spelen van een smokkelspel, waarbij de piraten de buit van het schip naar de bergplaats aan land moesten vervoeren. Het was al donker bij het begin van de operatie en tegen het eind was alleen nog maar het licht van de onheilspellende volle maan zichtbaar. Lekker naar bed en alle piraten lagen al gauw te slapen. Het was kirsten gelukt haar hele dikke en comfortabele matje terug te krijgen van de leiding die er om vochten. Vlak voor het slapen deelde Joris breek lichtjes uit en al gauw had iedereen een armbandje en was de kraak helemaal verlicht. Een mooi gezich allemaal slapende kinderen met her en der felle lichtjes van de armbandjes. Rond een uur of half acht begonnen de eerste lichtstralen de zwarte parel binnen te schijnen en op de jonge piraten in wording had het een geweldig effect. Als een domino effect waren ze allemaal zo wakker. Nadat ook de leiding wakker was geworden mochten zij de matjes weer oprollen, de slaapzakken terug proppen en nog een laatste keer het eiland verkennen.Na een heerlijk ontbijtje zijn we weer met de boten het water opgegaan alleen nu met veel meer wind waardoor het voor de welpen zelf een stukje moeilijker werd te zeilen. Gelukkig waren zij met ervaren leiding. Na nog even lekker te hebben uitgeblazen gingen alle bootjes weer achter de Zwarte Parel en onderweg terug naar Dordrecht. Nadat de gang erin zat snel een lekkere lunch waarna er pictionary is gespeeld terwijl de leiding de Zwarte Parel heeft opgeruimd. Aangekomen bij het clubhuis konden de kinderen van boord en terug naar de ouders. Na de sluiting vielen zowel kinderen als leiding om van de slaap en ik denk dat weinig piraten het zondag laat gemaakt hebben.

Zomerkamp 2006

Zomerkamp

ook dit jaar gaan we weer op zomerkamp, hier vind je alle informatie

zaterdag 12 augustus

Kirsten:

Het clubhuis zag er heel leuk uit maar het bos van zomerkamp van Someren was leuker en zoals gewoonlijk de eerste dag macaroni.

 

Gosse:

Naast het bos is een enorme zandvlakte. Achter het clubhuis is een kampvuurkuil. We zitten in een ¨teletubbie¨ clubhuis. Meestal bij platte rust zitten Mike, Luc en Gosse te kaarten of zandkastelen bouwen op de zandvlakte.

Ellen:

Het avond eten: die vind ik gewoon te heet! Gosse heeft gelijk wij zitten in een teletubbie clubhuis…

Judith:

We hebben vandaag iets gegeten en het is macaroni. Het regende vandaag en dat was niet leuk. We hebben veel rondjes gereden op de heenweg, en dat snapte ik niet. Ik hoop dat het voor de van de week leuk wordt.

Joris:

Vandaag aten we macaroni, bijna altijd op de eerste dag van kampen. Daarvoor gingen we naar een grote zandvlakte, waar we hebben gespeeld. Er waren grote bomen die mooi op hun wortels stonden door het stuiven van het zand. Het is hier heel leuk alleen jammer dat we niet op het dak mogen spelen want daar groeit gras op.

Mang:

12 uur vertrek van het clubhuis in Dordrecht om op zomerkamp te gaan in Soest. Helaas regende het toen we aankwamen, maar met vele handen van de ouders hadden we de spullen snel uit de auto. Daarna gingen we met de kinderen het terrein verkennen en zochten de grote zandvlakte op, waar ze lekker konden voor zich konden spelen. Maar helaas moesten we na een 3 kwartier de zandvlakte verlaten, door de regen (want om na 1 dag al doorweekt te zijn lijkt ons geen goed idee) Voor de rest hebben we tot het avond eten iedereen laten spelen. Avond eten was macaroni, erg lekker. Nu de corvee´s sommige welpen snappen niet dat als je door werkt daarna weer kan spelen, waardoor de corvee´s soms wat langer duren! Vanavond nog een avondspel dan is dag één alweer voorbij.

logboek maandag

We gingen een smokkelspel doen en je moest Wc papier in ruilen voor een stokje en het stokje voor een zilverklompje. Luc en Mike hadden gewonnen.

Toen hebben we hij het kampvuur gezeten en om 6 uur werd ik wakker en de rest sliep heel gek.

Maandag hebben we een speurtocht gedaan, en toen hebben wij een boek gevonden.

Verder hebben we kaarten gemaakt en dweil hockey gespeeld

Van Dana

 

Zondag 13 augustus zijn we eerst erg lang op gebleven. We hebben een smokkelspel gedaan en een modderrace.

En we hebben bij het kampvuur gezeten en het was erg leuk.

Verder heb ik eindelijk mijn bord en beker gevonden

Maandag:

We moesten vanochtend naar buiten, toen hebben we in de vuurkuil gezeten, daarna hebben we dweilhockey gedaan. En daarna hebben we een speurtocht gedaan en toen gingen we eten. En na het kaarten maken gingen we naar de duinen, hier vonden we en zwartboekje en bouwde we zandkastelen. Toen we terug waren hadden we na het eten corvee.

Femke

Zondag 13-8-2006

Hebben we een kampvuur gehad

En een smokkelspel

We moesten een vergunning halen, deze ruilen voor hout en dan verkopen voor zilver.

Het was erg leuk

Jochem

Gisteravond hebben we het smokkelspel gedaan

Het was erg leuk luc en Mike hebben gewonnen met 15 zilverstukken.

Daarna zijn we naar de kampvuurkuil geweest.

Er zat een plank met een soort huisje die helemaal is opgebrand.

Maandag

We hebben een speurtocht gedaan dat was leuk hoor, daarna zijn we een dorp gaan maken. Ook zijn we nog naar de zandvlakte gegaan om Hollandse leeuwen te spelen en zandkastelen te maken.

Nou doei Luc

Gisteravond hebben we een smokkelspel gedaan.

Eerst wc papier voor stuk inruilen voor hou8t en hout voor 2 zilveren munten.

De thee kregen we bij het kampvuur.

Maandag hebben we eerst het logboek gemaakt, daarna een spel met kaartjes en weetjes over iedereen.

Na het eten hebben we kaarten gemaakt en op de zandvlakte tikkertje gespeeld en zandkastelen gemaakt.

Gillian

Dag drie,

Na een voorspoedig ontbijt, dit keer door een plaatselijke regenbui even geen ochtend gym, zijn we begonnen met het alom bekende Dweilhockey. De voer is nog nooit zo schoon geweest.

Toen de zon scheen zijn we opzoek gegaan naar blauwe en groene kaartjes waar een vraag opstond met drie antwoorden, bij het juiste antwoord stond een letter, de uiteindelijke zin als alle vragen waren beantwoord was: “Baggie en de twee en twintig superhelden”.

In de platte rust zijn alle vragen beantwoord. Na de lunch zijn de kaarten voor thuis gemaakt. Door een korte douche buiten waren we genoodzaakt om het binnen af te maken.

Toen het verfrissende buitje over was, zijn we de duinen in gegaan voor een potje tikkertje en een goede party Hollandse Leeuwen. Na het begraaf Sherekhan in het zand, Shahi bedankt, zijn we zandkastelen gaan bouwen. Tijdens dit bouwen hebben we een soort van dagboek gevonden met allemaal rare onbegrijpbare teksten erin.

Bij terug komst was het eten klaar, overheerlijke nasi met ei en saté.

’s Avond hebben we levend stratego gespeeld en zijn we heerlijk gaan slapen.

Sherekhan

Logboek van dinsdag 15 augustus

Gisteravond deden we levend stratego. Eerst had geel gewonnen maar toen wij.

Jesse

Het is hier erg leuk. Er is hier ook een groot bos en een zandvlakte, haast een woestijn. En we moesten een schat zoeken in de hitte ppf, maar ja.

We hebben gisteravond levend stratego gedaan, wij wonnen eerst (geel) en daarna blauw. We hebben ook weer zoals vorig jaar een touwbrug, we maken ook een dorp van takjes en blaadjes.

Bodill

Gisteren hebben we ’s avonds levend stratego gespeelt. Als eerst was de vlag niet zo moeilijk te vinden, maar het tweede spel leek wel oneindig. We hebben lang moeten zoeken op de zandvlakte. Maar het was toch leuk.

Danny

Levend stratego hebben wij gisteravond, dus maandag, gedaan. Het is hier erg leuk.

Tirza

Ik ben net aangekomen en ik vind het nu al leuk!

Mirthe

Op de zandvlakte hebben we het havenspel gedaan, ik heb ook een kampdoop gehad en het was vies.

Mirthe

 

Ik heb dinsdag het havenspel gedaan en op die dag ben ik gekampdoopt en toen zijn we onder de douche geweest. En ik heb die dag hamburgers gegeten. Dag.

Tirza

Dinsdag was een hele leuke dag. We begonnen met het havenspel op de zandvlakte. Dat was heel leuk. Ik stond met Femke op de derde plaats. Na het middageten hadden we de kampdoop. Ik heb geholpen, want ik heb hem al in 2005 gehad. Ik heb Femke en Jesse begeleid. En ik heb met het waterpistool de anderen nat gespoten.

s’ Avonds gingen we douchen en hebben we hamburgers gegeten.

Danny

 

Ik heb de kampdoop gedaan, het was heel erg vies en ik heb vanochtend een havenspel gedaan.

Groetjes Jesse

Vandaag was de kampdoop, het was erg leuk om mee te helpen. Ik heb Ellen, Jochem en Lotte gedaan. Het leken net hondjes die mij moesten volgen.

We hebben het schepenspel gedaan en Jochem en Bodill (ik) zijn zesde geworden. We hebben hamburgers gegeten. We zijn voor de tweede keer onder de douche geweest, dat willen jullie vast ook weten.

Kirsten en ik zijn al drie keer ’s nachts wakker geweest en een keer ging Dana over iedereen heen lopen als een treintje.

Van Bodill

 

Stukje van de leiding:

Vandaag was de grote dag: de kampdoop! Door roddels te verspreiden was iedereen in de veronderstelling dat de kampdoop pas woensdag zou zijn, was dat even schrikken toen dat ineens vandaag was. Vooral de hoeveelheid kinderen (maar liefst 13) maakte dat de kampdoop een goed middagvullend programma was. Naast de kinderen die gekampdoopt moesten worden, was Mang (nieuwe leiding) ook aan de beurt voor een kampdoop.

 

Uiteraard als laatste zodat alle kinderen konden genieten hoe iemand van de leiding werd gekampdoopt. Het welbekende papje aan het einde van de kampdoop werd lang niet door iedereen (lees niemand) gewardeerd maar zeker niet door Mang die de overblijfselen ook nog eens over haar hoofd kreeg. Al met al heeft iedereen de kampdoop overleefd.

Vooraf aan de kampdoop is het havenspel gespeeld op de zandvlakte, een goede uitputtingslag aangezien zand best zwaar loopt.

Vanavond was het ook weer een hele gezellige avond maar de wilde verhalen zullen tot morgen op zich laten wachten als de kinderen hier over schrijven.

Louie

Logboek woensdag

Logboek woensdag ochtend:

Megan:

Gisteren avond kwamen we terug van de zandvlakte (toen hadden we daar een spelletje gedaan) toen kwam Kigo en Louie in nette pakjes aangelopenn en zeiden dat we casino gingen doen. Toen we binnen kwamen waren er allemaal kaarsjes en 5 tafels met aan elke tafel een spel en een leiding aan elke tafel. Iedereen kreeg 16 fiches en als je met een spel wint kreeg je nep geld en je moest je fiches bij een spel inzetten bij een spel. Ik zal nog even de winnende opnoemen: 3e Lars en Danny, 2e Judith en 1e Teuntje.

Lotte:

Gisteravond was er casino avond toen kreeg je 16 fiches en toen mochten we gokken. Elk fiche was 10 euro waard. Je kon bij allerlei spellen winnen (of verliezen) op het laatst (als je alle spellen 1 keer had gedaan) telde je je fiches en rekende die om in euro´s. Het was supergezellig en je voelde je gewoon rijk.

Lukas:

Gisteravond hadden we casinoavond met fiches en geld ik had 420 euro dat kon je verdienen door goed te gokken.

Lars:

Gisteravond was het casinoavond ik was 3e plaats met Danny. Het was heel leuk en vanochtend ochtendgymnastiek en een race. Ik werd 2e Jochem was 1e en Luc 3e.

Logboek woensdag avond

Megan:

Vandaag zijn we naar de stad geweest en dan mag je wat kopen en voor dat we naar de stad gingen hadden we nog oud Hollandse spelletjes gedaan en toen dus naar de stad. Daarna gingen we avond eten en raad is wat? PANNENKOEKEN nadat we dat gegeten hadden deden we pannenkoeken gevecht. Daarna hadden we corvee en belande ik dus hier in het logboek.

Lars:

We zijn naar de stad geweest en we hebben pannenkoeken gegeten. Het was lekker. Later gingen we een pannenkoeken gevecht houden. Maar voor de stad gingen we oud-hollandse spelletjes spelen.

Lukas:

Vandaag hebben we heel veel gedaan verschillende spelletjes en we hebben pannenkoeken gegeten en naar de stad geweest en met de pannenkoeken hebben we een pannenkoeken gevecht alleen het regent nu helaas maar het is nu wel erg vreemd alle laarzen zaten vol met zand.

Lotte:

We zijn vandaag naar de stad geweest. Van de 5 euro die we hadden van thuis. We mochten zelf weten welke winkels. Ik heb best veel dingen gekocht. Toen we terug in het waren aten we pannenkoeken. Toen we allemaal klaar waren met eten hielden we een pannenkoeken gevecht. Ik ben nu nog plakkerig.

Van de leiding:

Vanochtend vroeg zijn alle welpen met Louie en Bagheera een bos in gelopen om vervolgens op volle snelheid een trimparcours af te leggen. Na een sprintje terug naar het clubhuis lekker aangeschoven aan de ontbijttafel.

Na de corvees zijn we oud hollandse spelletjes gaan spelen, zoals: zaklopen, touwtje springen, croqet, twister, jeu de boules, kegelen, ringwerpen en brandblussen.

De Stargirls waren de beste in de meeste van de spelletjes.

Met een stuk ontbijtkoek en limo in onze maag zijn we op zoek gegaan naar ons uniform en het zakgeld want we gingen naar de stad.

Kigo en Sherekhan speelden voor taxi, een aantal echte welpen zijn gaan lopen en werden onderweg ook opgepikt.

De lunch was op de parkeerplaats, lekker ons eigen lunchpakket met appelsap.

In de stad (Soest) zijn de lokale winkels verblijd met een bezoek van 23 welpen. Na deze wervelstorm langs de Blokker, Bruna, Bart Smit en top1toys eindigde de reis in de lokale cafetaria waar de leiding zat.

Na de platte rust was het al weer tijd om aan te schuiven voor het diner. Lekker pannenkoeken eten, met kaas, met spek of gewoon naturel. Er waren meer dan genoeg pannenkoeken en Sahi besloot een pannenkoek op Mang te gooien en snel was iedereen met elkaar in gevecht. Binnen twee minuten glom de eetzaal van de vettigheid en lagen overal delen pannenkoek. Na handen en gezichten te hebben gewassen was het tijd voor het corvee. Jammer genoeg regende het waardoor we in de slaapzaal een spel hebben moeten spelen, dit is levend pim pam pet geworden. Bagheera draaide een letter en je moest dan zo snel mogelijk iets uit je tas pakken wat met die letter begon. Later werd het droog en zijn we toch nog naar buiten gegaan.

Daar was het ondertussen donker geworden en mochten we een route volgen, die was aangegeven met zilverfolie, dit lichtte mooi op in het donkere bos. Onderweg kwamen we een aantal opdrachten tegen. Teken een schatkaart in het donker, de resultaten zijn heel mooi geworden. Ook mochten we verstoppertje spelen met een zaklamp onder onze hand. Tijdens het laatste spelletje (Soester zandhappers) vonden we ook nog een deel van de schat.

Bij het clubhuis, kregen we een kopje tomatensoep en hebben we nog wat gezongen.

Hierna was het tandenpoetsen en naar bed.

Kigo

Logboek donderdag 17 augustus

Donderdag 17 augustus

We hebben gisterenavond pannenkoeken gegeten en goud gevonden. Vandaag hebben we gezwommen, het was leuk en ik heb gespeeld. Nu doen we corvee.

Judith

Woensdagavond hebben we een speurtocht gedaan met allemaal zilverpapiertjes en drie vragen. In het donker moesten we een schatkaart maken. We hebben pannenkoeken gegeten en gegooid. Ook hebben we nog een soort goudblokken gevonden. Toen we wakker werden was in onze slaapkamer de bank en alles verplaatst.

Donderdag gingen we zwemmen. Dat was erg leuk. We hebben aardappels, karbonaadjes en doperwtjes met worteltjes gegeten.

Kirsten

Het is hier erg leuk. Gisteren zijn we wezen winkelen. Maar ik heb geen enkel souvenier gekocht want alles was of stom of te duur. Vandaag gaan we zwemmen. Gisterenavond vonden we weer goud. We aten pannenkoeken. Met de pannenkoeken die over waren hielden we een gevecht.

Het zwemmen was heel leuk. We gingen met iedereen van de glijbaan. Dat deden we met z´n allen tegelijk. Na een tijdje zaten we verstopt in de glijbaan. Het was heel leuk. Met het geld dat we nog over hadden van het shoppen kochten we wat uit een snoepautomaat. Op het laatst bleef het snoep in de automaat hangen.

Joris

De schat en het goud vonden we gisteren en we worden steeds rijker.. Dat is leuk, maar we moeten het goed verbergen in de schatkist.

Vanmiddag gingen we zwemmen. Het was leuk, vooral in het bubbelbad. We aten heel lekker en ik ben benieuwd naar de volgende dag.

Gosse

We hebben gisterenavond een speurtocht gedaan. En toen hebben we tijdens de speurtocht weer geverfde munten gevonden in het zand op de zandvlakte. En we hebben pannenkoeken gegeten en een pannenkoekengevecht gehouden.

Donderdagavond hebben we doperwten en vlees en wortels gegeten. We zijn vanmiddag in een zwembad geweest. Het was heel leuk.

Ellen

Van de leiding

Na het ontbijt en de corvees zijn we lopend naar het zwembad gegaan. Voor het zwemmen hebben we onze lunchpakketjes gegeten. Het binnenzwembad was een groot succes. De kinderen hebben naar hartelust gezwommen en waren na afloop moe en voldaan. Met de auto zijn we terug gegaan naar het clubhuis. Na de platte rust, waarbij het opmerkelijk stil was, hebben we een heerlijke aardappels, vlees en groente maaltijd genuttigd.

’s Avonds wilden we levend stratego gaan spelen, maar we vonden een bladzijde van het schatboek. Daarop stond een aanwijzing naar de laatste vijf goudstukken. We moesten de hele schat (125 goudstukken en 10 goudstaven) verbranden. Alleen dan zijn de rovers verslagen en kan de sjeik van Soest weer rusten. Bij het kampvuur hebben alle kinderen vijf goudstukken in het vuur gegooid en de leiding heeft de goudstaven in het vuur gegooid. Op de weg terug naar het clubhuis vanaf de kampvuurkuil hebben we een aantal van de gestolen spullen terug gevonden.

Laten we hopen dat we morgen de rest van de spullen ook weer terugvinden.