Namen van de nieuwe vletten!

Binnenkort krijgen wij weer 3 nieuwe vletten! 2 Nieuwe vletten worden gekocht en gebouwd bij Tukker.

De derde vlet wordt door het Merewade College uit Gorinchem gebouwd, dit doen ze voor het Vletten bouwproject (www.vlettenopdemaas.nl). De boot wordt gebouwd bij scheepswerf Damen in Gorinchem. De vlet wordt volledig in elkaar gelast door het Merewade College waarna wij hem gaan schilderen. Tijdens Dordt in Stoom wordt het project afgerond en zullen de bouwers een roeiwedstrijd roeien. Na Dordt in Stoom wordt de vlet overgedragen aan de Willem de Zwijgerggroep. De vlet wordt gesponsord door de HISWA.

De namen van de nieuwe vletten zijn als volgt:

  • Markol (Tukker vlet voor de ZVO)
  • Ljip (Tukker vlet voor de ZVM)
  • Piiptjilling (Vletten bouwproject vlet)