Ligfietsen door de Dordtse polder (10 mei 2009)

Zomaar fietsen? Nee, Ligfietsen door de Dordtse polder.

Op een zonnige en warme! dag in mei ging de koopmanstam Ligfietsen door Dordrecht. Het was een heerlijke dag en uiteraard begonnen we op het terras met een drankje, onder het mom: wachten op de rest. Toen we allen een mooie tweewieler (of een driewieler als je een buik van 5 kilo had) aangemeten hadden gekregen gingen we op pad.

Nou ja op pad….het leek wel een race. Om de haverklap was de groep gesplitst in:
– de super snelle kopgroep
  de snelle groep
– de op-je-dooie-gemak-groep
De laatste is niet echt een groep te noemen, want deze bestond slechts uit 1 persoon: Marc :P.
Marc was zo slim geweest om als enige te denken aan een fototoestel, maar omdat we hem halverwege de tocht kwijt waren hebben we helaas geen bewijs van: de geweldige Dordtse Polder (ja die bestaat zowaar), de schitterende natuur, de spectaculaire spoorwegovergang met de trainspotters (kan iemand mij vertellen wat daar zo leuk aan is?), vakantiehuisjes, de Dordtse kil, Mirjam’s lekke band en de vervolgactie: pompen…..snel fietsen…..pompen….snel fietsen…..enz.
Wat staat er eigenlijk wel op de foto? De Spectaculaire actiefoto’s spreken vast voor zich……

Uiteindelijk kwamen we elkaar moe maar voldaan weer tegen bij de watertoren in Dubbeldam, waar we uiteraard nog even een lekker drankje dronken onder het mom van: we hebben er hard voor gewerkt! Nu ik er aan terug denk….stond de race in het teken van: “Wie het eerst terug is krijgt een lekker koud biertje!”?

Afra