Voorjaarskampen 2008

Zoals elk jaar heeft de wilde vaart een aantal kampen gedraait in het voorjaar zoals het paaskamp en het pinksterkamp.

Paaskamp

Het paaskamp zijn we naar de biesbosch geweest waar de wilde vaarders op eigen gelegenheid heen gingen over het wantij door de ottersluis de merwede op, hier werden ze nog even gespot door de bemanning van de kraak, alvorens ze de oversteek waagde om via de spieringsluis de branbantse biesbosch te betreden.

De bemanning van de kraak welke via de boven merwede de benede merwede was opge draait, waren met de kraak doorgestoom richting de overnachtingsplek in het gat van de kerksloot om daar af te meren aan de befaamde steiger bij de uitkijktoren (die niet meer is dus alleen nog maar een uitkijkheuvel).

Waar kort daarna de wilde vaart zich bij hun voegde aan de steiger, na een voldoende maaltijd (wraps met veel vlees en saus, zoals dat hoort heb ik mij laten vertellen) werden snel de corvee’s afgerond om daarna onder het genot van een hapje (de eieren zoals hoort bij een paaskamp) en een drankje de avond kaartend door te komen.

 

De volgende ochtend werden we verblijd met een bezoek van neptunes of was het toch iemand anders die in de kledingkast van neptunes had zitten snuffelen?? de buren keken dan ook hun ogen uit naar deze verschijning die over ons voordek paradeerde.

 

Na een volledig (paas)ontbijt met de benodigde eieren werd er aan de terugwegrichting kasteel dillenburg begonnen het eerste stuk zeilend en daarna nog een klein stukje slepen want het zeilen had niet de gewenste snelheid.

En weer was er een zeer succesvol weekend volbracht en waren alle schaepjes moe maar voldaan teruggekeert.

 

Door uw verslaggever op locatie

De stuurman