AIS systeem geïnstalleerd in de Kraak

Op woensdag 3 maart is een AIS transponder in de IJzeren Kraak geïnstalleerd, hierdoor is het mogelijk om te bekijken waar ze zich bevindt. Dat kunnen andere schepen met een soortgelijk systeem of dat kan thuis via websites op de computer.

Voor de gene die niet weten wat AIS is dat staat voor Automatic Identification System. Wat inhoud dat een kastje in de Kraak (een transponder) continu uitzendt waar de Kraak zich bevindt en nog wat extra informatie over het schip zelf, zoals het type schip, lengte, breedte, enz. Binnenkort wordt dit verplicht voor alle schepen en de Kraak is dus alvast voorbereid!

NB!

Deze kaart staat standaard op het clubhuis, voor de actuele gegevens van de Ijzeren Kraak klik hier.

Dit bericht is gepost in Geen categorie door admin. Bookmark de permalink.