Zaterdag

We zijn nu in Eerbeek. Om 1 uur kwamen we aan. We hebben stampot andijvie gegeten, het was best lekker. In de auto was het leuk want je kan achterin met z’n 3en maar we zaten met z’n 4en. De slaapzaal is nu ingericht. Dadelijk gaan we een avondspel doen. Daarna gaan we (niet) slapen.

Thijs

We zijn nu op kamp en we hebben een leuke hut ontdekt achter een soort caravan.We gaan straks nog een avondspel doen en hebben net andijviestampot op. We hebben ook een kampvuurplek en hele grote bossen.

Marit

Dit is het logboek van scoutinggroep willem de zwijgergroep 3. We zijn op zomerkam in eerbeek.We hebben zoals elk jaa weer dorpjes gemaakt. Ik had een winkel maar ben failliet gegaan. Best jammer maar ik denk dat ik een nieuwe winkel ga beginnen. ’s Avonds hebben we andijvoestampot getegeten en dat was best lekker.

Arlette

Vandaag zijn we vetrokken voor het zomerkamp 2009 van de Welpen. Rond een uur of 12:00 zijn we vertrokken uit Dordrecht richting Eerbeek. Rond 12:30 kwamen we aan (rara hoe kan dat). Na alle bagage van de kinderen en alle andere spullen te hebben uitgeladen, zijn we een rondje gaan lopen om de omgeving te verkennen. Er zijn bossen in overvloed dus dat komt erg mooi uit voor het spelen van spelletjes. Na dze wandeltocht mochten de welpen vrij spelen en zijn er weer de nodige dorpen opgericht (huisjes van takken, stenen en mos en zelfs ook winkels). Naa een overheerlijke maaltijd van andijviestampot gingen de welpen aan de slag met de corvee’s, het clubhuis moet tenslotte een beetje leefbaar blijven. Toe het een beetje donker begon te worden zijn we naar het bos gegaan om een smokkelspel te spelen. Tijdens het smokkelen was de douane sterk vertegenwoordigd en hebben deze het nodige smokkelwaar in beslag weten te nemen. De smokkelaars hebben echter ook goenoeg weten over te brengen om zo weer lekker veel ‘geld’ te verdienen.

Uiteindelijk zijn we na het tandenpoetsen met z’n allen op bed neergestreken om onder het genot van een verhaaltje rustig in te dommelen en weer genoeg energie voor de volgende enerverende kampdag op te bouwen.

De leiding