Woensdag 27 aug

Gecorveed, ja gecorveed. Wij moesten de tafel afruimen. Daarvoor hebben we en telegram geschreven over de ontvoering van Hati door en de slijmerige aliens. We moesten kennen hun zwakke plekker zoals ze kunnen geen diepte zien.

Martijn.

Hati is nog lang niet gevonden en weijn ook niet opzoek. en we zijn naar de stad geweest ik heb twee, twee gormitti’s gekocht. ’t was super leuk. Ik had Tongs the terrible of te wel Tongs de verschrikkelijke en Rimeticus Snellle en Bram Wicked de verschikkelijke.

Martijn

Hoi mama. Ik heb het leuk op de scouting behalve dat Hati ontvoerd door de aliens gisteren hebben we testen gedaan.

Liefs Bram.

Hoi Mama, We aten vanavond pannenkoeken maar dat werd toen een pannekoeken gevecht. We zijn ook naar de stad gegaa, ik heb een Gormit gekocht. Ik heb een vborg corbit en het andere vertel ik pas als je ons ophaald.

Liefs Bram

Gisteren hebben we een nachtspel gedaan. Het smokkelspel. Ik en Tim zijn toen in een kuil gaan zitten waar boven waarschijnlijk een ufo had gestaan er waren namelijk sporen en stukken metaal en daar konen we niet uit want dan zakte we de grond in maar uiteindelijk zijn we er toch uitgekomen.

Maurits

We hebben een pannenkoeken gevecht gehouden. Ik gooide een pannenkoek met zand in Sherekhans nek. Het was echt leuk er zit alleen wat stroop op mijn Mauw maar dat is er al Af. We zijn ook naar de stad geweest.

Maurits

Zoals altijd na het eten corvee. Toen het avondspel dat was smokkelen tussen 3 posten met douane erbij. O, ja we hebben ook nog een telegram gemaakt voor de burgermeester. Er stond in wat voor rare dingen er gebeurd waren hier. Toen gingen we slapen.

Thijs

Vandaag was het eten super. We aten pannekoeken en toen PANNENKOEKEN GEVECHT!!!!!! Echt super gaaf!!!!! Bagie opende het door te gooien, Sherekhan gebruikte mij als schild. En we zijn naar de stad geweest.

Thijs.

Tekening:

David

 

Gisteravond na de corvee’s hadden we besloten om een telegram naar de burgemeester te sturen om hem op de hoogte stellen van onze bevindingen over de gebeurtenissen rond ons clubhuis. Iedereen heeft zijn inbreng kunnen leveren waarna Louie er een telegram van heeft gemaakt. Vervolgens zijn we, met warm aangekleed gewapend met zaklamp, diep het bos ingelopen voor een smokkel spel. Er moest hout gesmokkeld worden naar de andere kant van het perceel. Tussen door kon je beschenen worden door de douane. Deze was te herkennen aan het liedje “blijf je vannavond” wat uit zijn broekzak klonk. Na het spel was er nog een kopje warme chocolade melk in de kampvuurkuil. Vervolgens was het tandenpoetesen en naar bed voor wat de volgende morgen zou blijken een lange nacht.

Het kamp begind zijn tol te eisen, dit tot vreugde van de leiding, zij worden niet meer wakker om zeven uur van alle welpen die rond rennen. Daarom zijn we vandaag rond acht uur met de ochtendgym begonnen. Na het ontbeit, corvee zijn we geldbuidels gaan maken. Want we gingen naar de stad en je moet toch op een manier je geld meenemen. Op een ronde lap stof werd je naam geschreven/ geborduurd of geplakt met glitter lijn. Door het rijgen van een touwtje door de buitenste rand kan je hem sluiten. Om uit terusten voor de lange wandeling was er ee korte platte rust. Na een snel lopend bufetje zijn we in uniform vertrokken naar het centrum van Bennekom. Hier was een jaarlijks festival aan de gang zodat het goed druk was. Dit weerheeld de welpen er niet van om hun zakgeld uittegeven aan snoep, snoep, krabbers voor je rug of iets leuks voor het thuisfront. Na een kleine drie uur vertokken we weer richtning het clubhuis. Om rustig te spelen tot de pannekoeken klaar waren. Het eten van de pannenkoeken was een groots succes, dit tot het moment dat Louie zonder kwam te zitten en Bageerha deze per luchtpost naar hem toe liet komen. Na vijf min was het gevecht over en tijd voor handen wassen en het corvee. Na het corvee zijn we in de kamvuurkuil gaan zitten en hebben we liedjes gezonden en elkaar verteld wat we in de stad gekocht hadden.

Sherekhan.