Zondag 24 aug

Gisteren na het corvee gingen we naar eikeltjesstad omdat er geld was gestolen. We weten nog steeds niet wie de dader is. We gingen daarna een soort verstoppertje dat was best wel eng en griezelig. Maar het was wel heel leuk.

Bob L.

We gingen een tikspeletje spelen: Gotcha toen zagen we iets. Toen gingen we het volgen. Toen gingen we even rusten. het is altijd leuk om te spelen.

Bob.

Gisteravond na het covéé ben ik naar het eikeltjesdorp gegaan. Er was ook een ander bos toen ik ging spelen in het eikeltjes bos waren er eilels verdwenen ik was dehulp van de politieen ging op naar de eikels. ’s avonds na een spel ging kijken of de eikels er nog lagen toen ik terug kwam werd ik verdachte. Maar ja, ik had niets gedaan en ik liet ze mij gewoon controleren.

Het spel was: Er waren piloten en boeren en veldwachters. De piloten verstopte zich de boeren zochten ze, en de veldwachters tikte de pilote. De boeren konden alleen getikt worden bij een piloot. Als piloot was ik heel goed verstopt.

Arlette.

s’Middags heb ik een middagdutje gedaan. Ik vulde mijn hoofd zoveel met stilte dat ik in slaap viel. Het was best lekker even een dutje doen. Toen ik wakker werd was de kamer leeg. Iedereen was buiten naar de uitleg van een spelletje gegaan. Het was een soort slagbal maar dan met andere spullen. We hadden op het nippertje gewonnen. iedereen wou hem in de kampvuurkuil gooien dus ik bewaakte hem dus de bal kwam er niet in. In het eikeltjesbos woon ik nu bij Laris.

Eind Arlette.

 

Gisteren begon het met wegrijden, aankomen, wat gedronken, het bos verkennen, en dan de bedden neerleggen. vervolgens een handelsspel dan avondeten (nassie en als toetje speculaars en appelmoes) dan tandenpoetsen en naar bed. Vanochtend was iedereen vroeg op (natuurlijk). En daarna werden we ons nest uitgesleept door Hati en Shere-Khan, voor het ochtendgymnastiek. Eikeltjesdorp heeft concurentie gekregen door twee andere dopen (jammer).

Geschreven door Mirthe.

Net hebben we avondgegeten, tortillia’s (dank je wel leiding!). Het avondeten eindigde met een wedstrijdje zoveel mogelijk stukken tortillia naar binnen stouwen. we zijn sinds vanmidag bezig met een spel en dat gaat als volgt: Je krijgt een briefje en dat ziet er zo uit:

Je heet: naam:

je tikt: naam:

Je moet dus iemand tikken en dat mag door niemand gezien worden je kan dus aan iemand vragen of je hem even ka spreken. En dan tik je hem. Nou doei en ook doei aan papa en mama als die diegenen die dit lezen!

XXX Mirthe.

Gisteravond hadden we nog een leuk spel gedaan. We moesten langs havens om geld te krigjen, en goederen te kopen. Vanochtend hadden we nog ochtend gymnastiek gedaan. En daarna gingen we eten.

Fabian

Vandaag hadden we een grot raatsel we zij er nog steeds niet achter wat de bedoeling is het begon bij het spel boompje verwisselen we waaren op weg naar het speelveld toen we opeens foli zagen hangen we volgden het en ontdekten toen allemaal electrische spullen en we hebben ook nog een spel  gedaan. Gotcha was wel Leuk en we hebben net boritos op. en wehebben honkbal gedaan en dadelijk gaan we nog iets doen maar wat????????????????????????????????

Fabian.

Gisteren na het corvee ging ik een spel doen.ik kreeg zo’n boer en dan een piloot zoeken………..

 

Klaas.

Ik moest van Ikki zeggen dat ik om 11 uur ging slapen. Om 6 uur ging ik ochtendgimnastieken. Vervolgens heb ik elektronische onderdelen verzameld in het bos. We gingen voetballen tegen de leiding. Met vrij spelen gingen wenaar stone henge. Toen gingen we eten het corveëen was genieten.

Klaas

Zoals gebruikelijk hier Belgie was het gisterenavond al vroeg donker. De horde vertrok naar het speelveld van het avondspel. Helaas kon een aantal kinderen zich niet inhouden met de zaklampen, de leiding moest ingrijpen. Sommige zaklampen werden tijdelijk ingenomen door de leiding. toen ze weer terug werden gegeven kregen de desbetreffende kinderen een waarschuwing mee dat bij de volgende overtreding de zaklamp werd ingenomen voor langere tijd. Het avondspel was lastig maar leuk. De leiding was veldwachter. De kinderen waren de te vinden piloten of de vindende boeren. Na het avondspel kregen we thee van Bagheera en Sherekhan. Toen gingen de kinderen slapen en zoals iedereen weet slaapt de leiding nooit!

Ikki

Het was donker in de bar…. Tijdens een ontschuldig spelletje in het bos werd door de horde plots een glimmend dingetje opgemerk. Al gauw wordt duidelijk dat er meerdere waren. daar kwam nog bij dat er ook onderdelen van elektronische apparatuur lagen in het bos. zowel horde als leiding stonden voor een raadsel. Een klein uurtje later was er niet zoveel meer te vinden. maar was er al wel veel verzameld. Eenmaal terug bij het clubhuis, werd er getracht om meerdere onderdelen te combineren. Dit bleef echter zonder succes. Sommige welpjes hadden na de lunch een heerlijk middagdutje gedaan. Terwijl anderen hun rust niet konden vinden. Zo ook de leiding, want die slaapt nooit. Daarna was er weer tijd voor activiteit, hindernissoftbal. Alhoewel het erg close was, was er na 5 ronden een winnaar aan te wijzen. Traditioneel werden er postkaarten voor papa en mama, opa, oma en tante Sjaan en ome Dirk geknutseld. Er werden ook tompaussen gemaakt en opgevroten. Vervolgens werd er vrij gespeeld en pannekoeken met vlees gegeten. En ja, nu zijn we hier meebezig.

Ikki